ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Ήταν όλοι τους υπέροχοι...

Μια πρωτότυπη και εκπληκτική πολιτιστική δράση υλοποίησε η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, που είναι ένας ζωντανός φορέας στην τοπική κοινωνία.

Παρουσιάστηκε, την Τετάρτη 18 Μαΐου, στο πολιτιστικό κέντρο Πάνθεον Ηγουμενίτσας η παράσταση "Αντιγόνη" του Σοφοκλή,  με τη μέθοδο της απαγγελίας και τη χρήση αναλογίου...

Μπορεί να μην ήταν εκεί επίσημοι και πολύ κόσμος, ωστόσο αυτό σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί την πανδαισία, που δημιουργήθηκε.  

Οι απαγγέλλοντες ήταν όλοι τους υπέροχοι και απέδωσαν από άποψη έκφρασης συναισθηματικά και ταυτόχρονα ώριμα το κείμενο, όπως ταιριαστή ήταν και η μουσική επένδυση.

Μετά το πέρας της παράστασης , ακολούθησε συζήτηση για όλα τα θέματα, μηνύματα που εκπέμπει η εμβληματική αυτή τραγωδία.

Τα έχουμε ανάγκη αυτά τα μηνύματα στους καιρούς μας και η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, που πρωτοπορεί σε πολλά ζητήματα, πολύ καλά κάνει και τα διοχετεύει προς την κοινωνία.

Το θέμα είναι να δείχνει ανταπόκριση και το κοινό, γιατί ο πολιτισμός είναι ένα βασικό "εργαλείο" για να κρατηθούμε όρθιοι στις ημέρες αυτές, που λεηλατείται η καρδιά μας.