ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ από τη τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φιλιατών για την εγκατάλειψη του Νοσοκομείου

Έντονη κριτική ασκήθηκε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φιλιατών στις 30/5/2022 για την υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Φιλιατών.

***

Ως θετική εξέλιξη μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή η συνεδρίαση, καθώς αναδείχθηκε το πρόβλημα και έλαβαν επίσημη και συλλογική μορφή οι διαμαρτυρίες, ώστε να ασκηθεί πίεση προς τους αρμόδιους να ενσκήψουν σ' αυτό. 

***

Παρών στη συνεδρίαση ήταν ο διοικητής του Νοσοκομείου Χρήστος Τσουράς, ο οποίος, κατά κοινή ομολογία, κάνει εντίμως καλή δουλειά, ο οποίος και αναγνώρισε το πρόβλημα.

***

Απουσίαζε ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν.Δ. Βασίλης Γιόγιακας, δεν γνωρίζουμε τον λόγο, ενώ παρών ήταν ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης.

Ο κ. Κάτσης τόνισε με νόημα πως « δεν είναι δυνατόν σήμερα να παρευρίσκεται η διοίκηση του Νοσοκομείου, αλλά να απουσιάζει ο κυβερνητικός βουλευτής, επειδή προφανώς δεν έχει να επιδείξει κανένα έργο για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου, ούτε μπορεί να δρομολογήσει προσλήψεις».  

***

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα δεν είναι σημερινό στο Νοσοκομείο Φιλιατών, είναι  παλαιότερο, αφορά και την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ωστόσο τώρα έχει ενταθεί ακόμη περισσότερο, λόγω και των ειδικών συνθηκών, που επικρατούν.

*** 

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  επέρριψε τις ευθύνες στην  κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την πολιτική της στο χώρο της Υγείας, που έχει φέρει το ΕΣΥ στα όρια του. Στη συνέχεια ανέφερε πως η κυβέρνηση της ΝΔ ούτε θέλει ούτε μπορεί να στηρίξει τη Δημόσια Υγεία, γιατί δεν πιστεύει σε αυτή

***

Και πρόσθεσε ο κ. Κάτσης: "Στη Βουλή καθημερινά φτάνουν δεκάδες ερωτήσεις για τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία όλης της Ελλάδας. Εμείς δεν είμαστε εξαίρεση. Δεν είναι τυχαίο που και στη Θεσπρωτία όλοι οι φορείς, όπως οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, ο ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας και τώρα και το Δημοτικό Συμβούλιο των Φιλιατών δημόσια  εκπέμπουν κραυγή αγωνίας για τις ελλείψεις και την υποβάθμιση του νοσοκομείου που θέτει σε κίνδυνο την υγειονομική ασφάλεια των πολιτών».

***

Εξάλλου αναφερερόμενος στις ελλείψεις σε βασικό υγειονομικό προσωπικό τις οποίες έφερε στη Βουλή με ερώτηση του προς τον υπουργό Υγείας, στην οποία ζήτησε την ενίσχυση του νοσοκομείου χωρίς να έχει λάβει απάντηση ως τώρα, ο Μάριος Κάτσης είπε ότι «το αναισθησιολογικό το μικροβιολογικό και το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα του Νοσοκομείου υπολειτουργούν με κίνδυνο να μη μπορούν να βγάλουν εφημερίες το επόμενο διάστημα με τεράστιο κίνδυνο για τα επείγοντα περιστατικά. Το ίδιο συμβαίνει και με τα τακτικά περιστατικά. Όταν το νοσοκομείο έχει μείνει με έναν αναισθησιολόγο ουσιαστικά ακυρώνονται χειρουργεία ή προγραμματίζονται μετά από μεγάλο διάστημα. Κλινικές που είχαν ανοίξει όπως η οφθαλμολογική έκλεισαν ενώ σύγχρονα μηχανήματα που με κόπο καταφέραμε να φέρουμε στο νοσοκομείο όπως ο μαγνητικός τομογράφος και ο νέος αξονικός είτε κάθονται στην αποθήκη είτε υπολειτουργούν».