Στο Μητροπολίτη Αργυροκάστρου ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης

Του π. Ηλία Μάκου

Με τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο συναντήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, ο οποίος συμμετείχε στα εγκαίνια εμπορικής έκθεσης, που συνδιοργάνωσαν, για πρώτη φορά, τα Εμπορικά Επιμελητήρια Ιωαννίνων και Αργυροκάστρου, στο πλαίσιο της διδυμοποίησής τους.

Ενημερώθηκε από τον Μητροπολίτη για το πολυσχιδές και ευρύ έργο, που επιτέλεσε και επιτελεί ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος στην περιοχή, όπως και σε ολόκληρη την Αλβανία.

Ένα έργο, με κεντρική αφετηρία την αγάπη, που έχει να κάνει με την ανέγερση ή την αναστήλωση ναών, με εκπαιδευτήρια, με δομές υγείας, με φιλανθρωπία, με δημιουργία υποδομών στη χώρα και τόσα άλλα, που αποτελούν ένα μακρύ κατάλογο δράσεων. Και που συμβάλλει στην ειρηνική συνύπαρξη της κοινωνίας.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας προσπαθεί με κάθε τρόπο να θεραπεύσει τις κοινωνικές πληγές, και να συμβάλλει σ' έναν καινούργιο καλύτερο κόσμο με μια κοινή κατεύθυνση: Την αγάπη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, όπως και ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου, που ακολουθεί αφοσιωμένα και σταθερά και με απλότητα και καταδεκτικότητα τους βηματισμούς του Μακαριώτατου, πιστεύει ακράδαντα πως η αγάπη θα σώσει τον κόσμο. Η αγάπη μπορεί μόνο να νικήσει.

Αν θέλουμε η αγάπη να μην μένει ουτοπία, με τη συνηθισμένη σημασία, που έχει η λέξη... Αν θέλουμε να γίνει πραγματικότητα. Αν θέλουμε να ομορφύνει η ζωή όλων απολύτως των ανθρώπων, χωρίς καμία εξαίρεση. Αν θέλουμε να γίνει η ζωή μας έτσι, που να τη ζουν άνθρωποι, θα πρέπει όλοι κάτι να κάνουμε.

Η συζήτηση μεταξύ του Μητροπολίτη Αργυροκάστρου και του κ. Φραγκογιάννη ήταν άκρως επικοιδομοτική.

Να σημειωθεί ότι ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, συνοδευόμενος από την Πρέσβη της Ελλάδος στα Τίρανα Σοφία Φιλιππίδου και τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο Δημήτρη Σαχαρίδη, επισκέφθηκε τα χωριά του Δήμου Δρόπολης & Πωγωνίου (Σωπική, Σχωριάδες και Πολύτσανη).

Ακόμη επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Αργυρόκαστρου Odise Kote και τον Δήμαρχο Flamur Golemi, όπου επιβεβαιώθηκε η βούληση για πολύπλευρη συνεργασία, προς όφελος και των δύο πλευρών.