Εορτάστηκε ο πολιούχος της Θεσπρωτίας Άγιος Δονάτος...

Με διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις, που περιλάμβαναν και λιτανεία τεμαχίου του λειψάνου του και της εικόνας του, εορτάστηκε στην Παραμυθιά το διήμερο 29 και 30 Απριλίου, ο πολιούχος της Θεσπρωτίας Άγιος Δονάτος.

Στο Μητροπολιτικό ναό Παραμυθιάς χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό και ιερούργησε κατά τη θεία λειτουργία ο Μητροπολίτης Παραμυθίας Τίτος.

Και η ζωή του αγίου Δονάτου, όπως και τα πολλά θαύματά του, θύμισαν στους πιστούς ότι οφείλουν να είναι το πνευματικό αλάτι μέσα στον κόσμο. Σιωπηλά και αθόρυβα να εργάζονται για την ηθική εξυγίανση και σωτηρία του κόσμου. 

Ο άγιος Δονάτος στέλνει διαρκώς το μήνυμα ότι ο αναστημένος και ολοζώντανος Χριστός, αιώνια αναμάρτητος και αιώνια αθάνατος, πέρασε από το νεκροταφείο της ανθρωπότητας και σκόρπισε παντού τα άνθη της αθανασίας. 

Μακάρι και όλοι εμείς, όπως το έκανε ο άγιος Δονάτος, να κρατήσουμε σφιχτά στη ζωή μας τα υπέροχα αυτά άνθη, που μας χάρισε ο αθάνατος Χριστός. Να αναστηθεί η ψυχή μας από την ουράνια ευωδία τους, για να ζήσουμε τον υπόλοιπο χρόνο της ζωής μας ως πραγματικοί "της αναστάσεως υιοί". 

Με έργα δηλαδή φωτεινά, με σκέψεις άγιες, με αισθήματα αγνά, με ζωή αναστάσιμη.