ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Εόρτασε ο ναός της Ζωοδόχου Πηγής στο Βασιλικό Ηγουμενίτσας


Στο Βασιλικό Θεσπρωτίας εόρτασε ο ναός της Ζωοδόχου Πηγής, με εσπερινό μετ' αρτοκλασίας και όρθρο-θεία λειτουργία μετ' αρτοκλασίας. 

Προς το τέλος του Εσπερινού έγινε περιφορά στους δρόμους του χωριού της εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής, με τη συμμετοχή πιστών από το χωριό και τη γύρω περιοχή, ενώ συμμετείχαν ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν.Δ. Βασίλης Γιόγιακας, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος κ. ά. 

Κατά το εσπερινό κήρυγμα ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος τόνισε ότι "η Παναγία είναι η Πηγή της Ζωής, γιατί υπήρξε η Μητέρα του Χριστού. Πηγή Εκείνου, που είναι η Ζωή. Ο Σταυρωθείς και Αναστηθείς Χριστός είναι η ζωή, γιατί χορηγεί τη ζωή στους ανθρώπους. Η παρουσία της Παναγίας αυτή ακριβώς την αλήθεια συνεχώς  μας υπενθυμίζει και μας βεβαιώνει".

Και πρόσθεσε: "Πηγή της Ζωής ονομάζεται ακόμη η Παναγία, γιατί είναι Μητέρα της αιώνιας ζωής. Η Παναγία μετά την Κοίμησή της μεταβαίνει στην ουράνια και αθάνατη ζωή. Ο θάνατός της είναι ζωηφόρος". 

Κατέληξε επισημαίνοντας ότι "η πηγή της Ζωής, η Παναγία, έγινε Μητέρα όλων των ανθρώπων, η Μητέρα μας. Οι δωρεές της προς εμάς τα παιδιά της είναι αμέτρητες. Την ευγνωμονούμε! Την τιμούμε! Την παρακαλούμε να μη μας εγκαταλείπει, αλλά να μας δίνει πάντοτε την αληθινή ζωή, τον Χριστό!".