ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Λειτουργεί Συμβουλευτικός Σταθμός για την άνοια

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας συμμετείχε στην Επετειακή Διαδικτυακή Εκδήλωση για την Άνοια της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου 2022, με αφορμή την Ημέρα φροντιστή, όπως αυτή έχει θεσπιστεί τα τελευταία χρόνια από την Εταιρεία. Επικεφαλής και συντονίστρια της συζήτησης ήταν η πρόεδρος της Alzheimer Athens κα Παρασκευή Σακκά, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η υφυπουργός Υγείας κα Ζωή Ράπτη, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης και η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρία Αϊδίνη.

Η υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας κα Νικολέτα Λάμπρου, εκπροσωπώντας το έργο της Εταιρείας που γίνεται στην Περιφέρεια, παρουσίασε τις δράσεις του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια που αφορούν τόσο στους ασθενείς με άνοια όσο και στους φροντιστές τους.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας απευθύνεται σε όλους τους δημότες άνω των 60 ετών, που επιθυμούν να εξεταστούν ή να συμμετέχουν σε δράσεις πρόληψης, σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης, σε μέλη των οικογενειών τους οποιαδήποτε ηλικίας,  σε επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, σε εργαζομένους σε τοπικούς φορείς και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την άνοια.

Στόχος του είναι η ενημέρωση του κοινού κι ο προσυμπτωματικός έλεγχος σχετικά με την πρόληψη της άνοιας, η υποστήριξη των δημοτών και κατοίκων του Δήμου με προβλήματα μνήμης μέσω μη φαρμακευτικών θεραπειών, όπως ασκήσεων μνήμης, γυμναστικής κ.ά. και η ψυχοκοινωνική υποστήριξη των οικογενειών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2665024555, 26653060030 & 6907724367, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.