΄Εξι σχολεία παραμένουν σε κατάληψη στη Θεσπρωτία

Έξι σχολικές μονάδες, τέσσερα Γυμνάσια και Λύκεια στη Θεσπρωτία, αλλά και δύο στην Πρέβεζα,  παραμένουν κλειστά λόγω... καταλήψεων! 

Όπως έκανε γνωστό ο Περιφερειακός Διευθυντή Εκπαίδευσης Κων/νος Καμπουράκης, οι μαθητές των συγκεκριμένων σχολείων τα έχουν κλείσει προβάλλοντας αιτήματα όπως η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και η διενέργεια τεστ για κορωνοϊό από τον ΕΟΔΥ εντός των σχολείων. 

Τα τεστ εντός των σχολείων θα ήταν δύσκολη διαδικασία, καθώς θα απαιτούνταν πολλαπλάσιο προσωπικό στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας!

Στο μεταξύ σταθεροποιημένη φαίνεται πως είναι η κατάσταση στα σχολεία όλων των βαθμίδων της Ηπείρου, όσον αφορά τους δείκτες της πανδημίας, με μία τάση βελτίωσης.

Τα self test της περασμένης Δευτέρας έδωσαν για μία ακόμη φορά αυξημένο αριθμό θετικών κρουσμάτων στους μαθητές, συνολικά 460 και στους τέσσερις Νομούς. Την Τρίτη τα κρούσματα ήταν 235, ενώ χθες ανήλθαν σε 164.
Όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς, τη Δευτέρα ήταν 34 επιβεβαιωμένα κρούσματα, προχθές 20, ενώ χθες το μεσημέρι έπεσαν στα 13, με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κων/νο Καμπουράκη να κάνει λόγο για καλά σημάδια, αφού τα νούμερα των θετικών κρουσμάτων μειώνονται. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ο μαθητικός πληθυσμός σε όλη την Ήπειρο είναι σήμερα 41.000 άτομα, ενώ οι εκπαιδευτικοί ανέρχονται σχεδόν σε 5.000!

Ο Περιφ/κός Διευθυντής Εκπαίδευσης χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι μαθητές κάνουν self test δύο φορές την εβδομάδα. «Aν τα σχολεία ήταν κλειστά, δεν θα γίνονταν τόσα τεστ και μαθητές και εκπαιδευτικοί θα κυκλοφορούσαν όλοι ελεύθεροι έξω, οπότε καταλαβαίνει κανείς τι θα συνέβαινε», τόνισε χαρακτηριστικά.