Μια μεγάλη απώλεια για την Ηπειρωτική Αποδημία

Μια μεγάλη απώλεια για την Ηπειρωτική Αποδημία αποτελεί ο θάνατος του Μιχάλη Σέρβου, πρώην προέδρου της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής και ιδρυτή και πρώην προέδρου του Ιδρύματος Ελληνισμού Αμερικής, καθώς και  του Ηπειρωτικού Συλλόγου Φλώριδας.

Με καταγωγή από τη Βόρειο Ήπειρο (Σωπική, αλλά γεννήθηκε στα Γιάννινα), υπήρξε ένας αθεράπευτος Πατροδολάτρης και Ηπειρολάτρης και το απέδειξε πολλές φορές με τις πράξεις του.

Αναδείχθηκε υπέρμαχος των εθνικών θεμάτων στην Αμερική και ειδικά του Βορειοηπειρωτικού.

Και ενώ μπορούσε να προσφέρει πολλά ακόμη, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, χτυπημένος από τον κορωνοϊό.

 Με πρωτοβουλία και σε πολλές περιπτώσεις με δικά του έξοδα, φιλοτεχνήθηκαν και στήθηκαν αγάλματα σε αρκετές πόλεις της Αμερικής και της Ελλάδος, όπως της   μητέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ολυμπιάδος στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, του Θόδωρου, του πρώτου Έλληνα της Αμερικής, στην Παραλία του Κλιαργουότερ, του Δρα Γεώργιου Παπανικολάου, του Λούη Τίκα, του Ιωάννη Μπρουμίδη και του αρχαίου φιλοσόφου Κλεισθένη.

Στη γενέτειρά του, τη Σωπική είχε στηθεί, όσο ζούσε η προτομή του και η πλατεία του χωριού πήρε το όνομά του, ως αναγνώριση της μεγάλης του δράσης υπέρ της Ελλάδας, της Ηπείρου και της Βορείου Ηπείρου. 

Ήταν μια εξαιρετική μορφή και προσωπικότητα, που πραγματικά θα λείψει.

Φωτ. Αρχείο "Εθνικού Κήρυκος"