Δεν επηρέασε ιδιαίτερα τη Θεσπρωτία το νέο κύμα κακοκαιρίας...

Το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας, που  εκδηλώθηκε από τα ξημερώματα του Σαββάτου 19 Ιανουαρίου δεν επηρέασε ιδιαίτερα τη Θεσπρωτία, εκτός από κάποιους κατά τόπους ανέμους και κρύο. 

Στα ορεινά της Ηπείρου έχουν σημειωθεί ασθενείς χιονοπτώσεις και το πρόβλημα είναι οι παγωμένοι δρόμοι, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.  

Σε διαρκή ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας στην Ήπειρο, ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε περίπτωση εκδήλωσης καιρικών φαινομένων, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,  θέτοντας ως προτεραιότητα τη μη διακοπή της κυκλοφορίας στους οδικούς άξονες.

«Η Πολιτική Προστασία εδώ στην Ήπειρο, είπε μεταξύ άλλων,  εφαρμόζει ορισμένους κανόνες, ανάλογα με την περίπτωση.  Ειδικά στα θέματα  χιονοπτώσεων έχουμε μία αρχή: στους  δρόμους που βρίσκονται υπό παραχώρηση, δίνουμε εντολή εκ μέρους της Πολιτικής Προστασίας να μην περάσουν νταλίκες την ώρα της χιονόπτωσης και  οχήματα-  ανάλογα με το βαθμό της χιονόπτωσης- σε μέγεθος τέτοιο  που να μη δημιουργήσουν πρόβλημα  στην πρόσβαση των αποχιονιστικών μηχανημάτων. Αυτό διασφαλίζεται μέσω της Τροχαίας και εντολές δίνει μόνο η Πολιτική Προστασία και όλοι μας υπακούμε και βοηθάμε. Αν δεν γίνεται έτσι, δεν μπορούμε να φέρουμε αποτέλεσμα».