Τοπικά πολιτικά και παραπολιτικά (12/1/2022)

Φωτ. Βαγγέλης Χαλμαντζής

Σε ανακοίνωση του Δήμου Ηγουμενίτσας αναφέρεται ότι "πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την οποία έγινε η εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς επίσης και η εκλογή των νέων μελών της οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Πιο συγκεκριμένα, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο κ. Δημήτριος Πάκος, Αντιπρόεδρος ο κ. Χρήστος Κάτσιος από την παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία» και Γραμματέας ο κ. Σπυρίδων Κάτσης από την παράταξη «Αλλαγή Πορείας».

Μετά το πέρας της διαδικασίας ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος δήλωσε τα εξής:

«Θέλω να συγχαρώ για την εκλογή του τον νέο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Πάκο, ο οποίος διαθέτει όλα τα εχέγγυα ώστε να συμβάλει τα μέγιστα στην απαιτητική θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και τα υπόλοιπα νέα μέλη του Προεδρείου και να τους ευχηθώ να έχουν μια γόνιμη και αποδοτική θητεία προς όφελος του Δήμου μας. 

Αισθάνομαι τη βαθιά υποχρέωση να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δονάτο Μαρτίνη, ο οποίος, ως πρεσβευτής του πλουραλισμού και των αρχών της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της θητείας του τίμησε στο έπακρο τον θεσμό του Προέδρου, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναβάθμιση και τη διαφανή πορεία του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Εύχομαι επίσης καλή δύναμη και δημιουργική πορεία στα νέα μέλη των Επιτροπών».

***

Το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 11.00 π.μ. θα γίνει από την Περιφέρεια Ηπείρου η παράδοση στους  Δήμους (πλην των πρωτευουσών των Π.Ε., που έχουν ήδη προμηθευτεί ανάλογα οχήματα μέσω άλλων προγραμμάτων) των επιβατικών  αυτοκινήτων τύπου pickup 4x4 για την ενίσχυση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Η παράδοση θα γίνει παρουσία του Υπουργού  Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας  Βασιλείου Παπαγεωργίου και του Περιφερειάρχη  Αλέξανδρου Καχριμάνη.

 Η παράδοση- παραλαβή θα γίνει στο χώρο του εργοταξίου της Περιφέρειας Ηπείρου, δίπλα από το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων (Εγκαταστάσεις πρώην ΔΕΣΕ).

***

Σε συνέντευξη τύπου ο Σπύρος Ριζόπουλος, επικεφαλής των "Οριζόντων Ηπείρου", μίλησε "για πλήρη αποτυχία του μοντέλου με το οποίο λειτουργεί η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως  επιβεβαίωσαν για μια ακόμα φορά οι καταστροφικές συνέπειες της κακοκαιρίας που έπληξε την Περιφέρειά μας το Δεκέμβριο."

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το μοντέλο της πολιτικής προστασίας στην Ήπειρο δεν δουλεύει. Δεν λαμβάνει υπόψη τα νέα δεδομένα, δεν αντιλαμβάνεται την κλιματική αλλαγή και λειτουργεί με βάση το ρουσφέτι. Ενώ οι βροχές είναι όλο και πιο συχνές στην Ήπειρο έχουμε προβλήματα άρδευσης. Η πραγματικότητα αυτή θα αλλάξει με τους Ορίζοντες Ηπείρου γιατί έχουμε εντάξει στο δυναμικό μας έναν παρασημοφορημένο υπηρεσιακό παράγοντα με τον οποίο εκπονούμε από την αρχή ένα ολιστικό σχέδιο λύσης», είπε ο κ. Ριζόπουλος.