24 ευχές, που λάβαμε για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς



ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΙΕΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ

Hπειρώτισσες, Ηπειρώτες,

Αποχαιρετάμε σήμερα το 2021. Έναν χρόνο που άφησε ανοιχτές πληγές στην Υγεία,  στην Οικονομία, στην Κοινωνία παγκοσμίως.

Η Ελλάδα υφίσταται και αυτή τους κραδασμούς των επιπτώσεών τους. Το ίδιο και η Ήπειρος.

Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες μας για το τέλος της θανατηφόρου πανδημίας, η οποία στοίχισε πολλές  ζωές.  Τα εμβόλια έσωσαν  εκατομμύρια  ανθρώπους.

Μας στεναχωρεί όμως βαθύτατα το γεγονός,  ότι πολλοί από όσους έχασαν τη ζωή τους, εάν  άκουγαν  τους επιστήμονες και όχι τους κάθε φύσεως αρνητές, σήμερα θα   γιόρταζαν μαζί μας την αλλαγή του χρόνου.

Τα παθήματα του 2021, ευχόμαστε και το ελπίζουμε να γίνουν μαθήματα το 2022. Για να  μπορέσουμε να ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον, το ατομικό, το οικογενειακό, της κοινωνίας συνολικότερα.

Πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε ότι μόνο εάν σταματήσει η πανδημία θα είμαστε πραγματικά ελεύθεροι.

Το 2021 παρά τις δυσκολίες στην Περιφέρειά μας, έγιναν βήματα μπροστά, τέθηκαν οι βάσεις για σημαντικά έργα και παρεμβάσεις,  που θα   ξεδιπλωθούν σταδιακά στη διάρκεια του νέου χρόνου.  Υποδεχόμενοι το 2022 οφείλουμε να δούμε τη θετική εικόνα της καθημερινότητας και της ζωής.

Να οπλιστούμε με δύναμη ώστε να περάσουμε τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, όπως και όλος ο κόσμος.  

Να είμαστε αισιόδοξοι ότι  στο τέλος της ετήσιας διαδρομής θα  έχουμε έναν πολύ καλύτερο απολογισμό σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

 Στη σημερινή εορταστική ημέρα, δεν πρέπει να ξεχνάμε κι εκείνους που δίνουν αγώνα επιβίωσης και την υποχρέωση όλων μας  να είμαστε  365 μέρες το χρόνο αλληλέγγυοι τους.   Δεν ξεχνάμε τους Απόδημους Ηπειρώτες, όπως κι  εκείνους που δίνουν καθημερινά μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τους εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας, τους ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο.

Εύχομαι το 2022 να είναι δημιουργικός χρόνος και να χαρίζει Υγεία σε όλους.

Χρόνια Πολλά – Καλή χρονιά. 




ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2022 ΜΕ ΠΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΗ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!

ΓΙΑΝΝΗΣ - ΛΑΜΠΡΙΝΗ- ΘΑΝΟΣ ΜΗΤΣΙΟΣ





Καλά Χριστούγεννα, καλή Πρωτοχρονιά, καλή χρονιά.

Με υγεία πάνω απ΄όλα. Και κάθε καλό για σας και τις οικογένειές σας.

Οι Άγιες μέρες, μέρες αγάπης και αλληλεγγύης, να μας εμπνέουν καθημερινά. Για να μετατρέπουμε τα αισθήματά μας σε πράξεις αρωγής. Για τον άνθρωπο δίπλα μας. Και πρωτίστως για εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Η  νέα χρονιά, σηματοδότης της ελπίδας και της αισιοδοξίας, να γίνει για την καθεμιά και τον καθένα, αφετηρία για το καλύτερο που θέλει. Να γίνει χρονιά εκπλήρωσης κάθε προσδοκίας.

Εύχομαι να συνειδητοποιήσουμε όλοι την ανάγκη εμβολιασμού. Να εμβολιαστούμε και να πείσουμε όσους διστάζουν. Για την προστασία της ζωής μας και της ζωής των ανθρώπων που αγαπάμε, των γύρω μας, της κοινωνίας.  

Εύχομαι σταθερή πορεία στο δρόμο που πήραμε για την ανάταξη της οικονομίας και την ανάταση  της κοινωνίας μας. Για ατομική προκοπή και συλλογική  πρόοδο.

Εύχομαι χρονιά ειρηνική, με εθνική αυτοπεποίθηση και περηφάνια, που θα πάει την Πατρίδα μας πιο ψηλά. Με διασφάλιση των δικαίων και των δικαιωμάτων μας. Στη γη και τις θάλασσές μας.

Εύχομαι Καλά Χριστούγεννα! Καλή Πρωτοχρονιά. Καλή Χρονιά σε όλες και όλους!».

Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης





«ἕως τοῦ θανάτου ἀγώνισαι περὶ τῆς ἀληθείας, καὶ Κύριος ὁ Θεὸς πολεμήσει ὑπὲρ σοῦ» (Σοφία Σειρὰχ 4, 28)


ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΩΣ ΗΘΙΚΩΝ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ

δρα: πόλλωνος 23Β 10557 θήνα

λληλογραφία : ΜΟΥΣΩΝ 14, 15452 ΨΥΧΙΚΟΝ
τηλ. 210 3254321-2
fax. 210 3236978

 e-mail: fot_gram@otenet.gr

ΝΕΑ e mail : iphpa@fotinigrammi.cosmotemail.gr

 fotinigrammi@gmail.com

 στοσελίς: www.fotgrammi.gr

                         Facebook: https://www.facebook.com/tamatouethnous/  και

            &  https://www.facebook.com/foteini.grammi Twitter: @PANEL_TAMA

              https://www.instagram.com/tamaethnous_foteinigrammi/.

 

Α.Φ.Μ. 090050859 * Α Δ.Ο.Υ. ΑΘΗΝΩΝ

 

Χριστούγεννα 2021

Το Τάμα του Έθνους

Εύχεται Ολοψύχως

Ευλογημένα, Χαρούμενα και Ειρηνικά

Χρόνια Πολλά

 

                                                                                                            24.12.2021

 

Η ΓΕΝΗΣΙΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

ἀπὸ τὴν ἁγιογράφησιν τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ μας εἰς μνήμην Ἁγ. Νέου Ὁσιομάρτυρος Παύλου εἰς τὴν γενέτειρα του Ἀροανία Καλαβρύτων - ἔργον τοῦ καλλιτέχνου Κων/νου Γιωτάκη

ἐξ Ἡπείρου καὶ συνεργατῶν του

 

Πολυαγαπητοί,

 

ὁ Ὅμιλος τῶν κοινωφελῶν καὶ πνευματικῶν φορέων μας, ἀποτελουμένων ἐκ τῶν:

Ἱδρύματος Προασπίσεως Ἠθικῶν καὶ Πνευματικῶν Ἀξιῶν,

Σωματείου «οἱ Φίλοι τοῦ Τάματος τοῦ Ἔθνους»

Διορθοδόξου Συνδέσμου «Ὁ Ἀπόστολος Παῦλος» καὶ

          τὸ Περιοδικόν «Φωτεινὴ Γραμμή».

 

Εὔχονται

 

Χρόνια πολλὰ καὶ γιὰ τὶς παρελθοῦσες τίς καὶ ἐπερχόμενες ἅγιες ἡμέρες - ἁγίου Δωδεκαημέρου, καὶ ὁ Θεὸς νὰ μᾶς ἀξιώσῃ νὰ ἔχωμε χαρούμενα, εὐλογημένα καὶ εἰρηνικὰ Χριστούγεννα καὶ πᾶν ἀγαθὸν διὰ τὸν ἐπερχόμενον νέον ἐνιαυτόν.

 

Εἴθε «Ὁ ἐν σπηλαίῳ γεννηθεὶς καὶ ἐν φάτνῃ ἀνακλιθεὶς … Θεὸς… » νὰ εἶναι συναντιλήπτωρ μας, ὡς Ὑφήλιος, Ἔθνος, Οἰκογένεια, Ἄτομα.

 

Νὰ ἔρθουν ἔτσι οἱ συνθῆκες, ὥστε ὅλοι νὰ στραφοῦμε πρὸς τὸ ἀληθινὸν φῶς τῆς Ὀρθοδόξου πίστεως.



Ἀμήν !





Από τη διεύθυνση και το προσωπικό του Ζωγράφειου Σχολείου

                θερμές ευχές για Καλά Χριστούγεννα και                  

     ένα έτος γεμάτο υγεία, ευτυχία, δημιουργία και πρόοδο!  



Τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων με τα συναισθήματα ελπίδας, αισιοδοξίας κι αγάπης για τον συνάνθρωπο να κυριαρχούν, ας κάνουμε την προσφορά δύναμη της κοινωνίας μας, για έναν κόσμο καλύτερο, ειρηνικό κι αδελφωμένο.

Εύχομαι ολόψυχα στον καθένα ξεχωριστά και στις οικογένειές σας, οι φετινές γιορτές να επουλώσουν κάθε πληγή της χρονιάς που εκπνέει και να αποτελέσουν την αφετηρία μιας νέας ανέφελης περιόδου, γεμάτης με Υγεία, Δύναμη, Χαρά και Δημιουργικότητα.

Χρόνια Πολλά και Καλές Γιορτές!

Ιωάννης Λώλος
Δήμαρχος Ηγουμενίτσας











Το  Αυτοτελές Τμήμα Περιφερειακού Τύπου & Εθιμοτυπίας του ΥΠ.ΕΣ. Μακεδονίας & Θράκης,  σας εύχεται καλές γιορτές.

 

 Είθε  το 2022 να φέρει μαζί του υγεία, χαρά και νέα ελπίδα!  











Εύχομαι σε όλες και όλους  καλά  Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά  με υγεία    και αγάπη .


Με την  ελπίδα ότι το 2022 θα περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο,   οι επιπτώσεις  της  πανδημίας  σε όλα τα επίπεδα της προσωπικής, οικογενειακής κοινωνικής και οικονομικής ζωής μας,  εύχομαι ολόψυχα τη  νέα χρονιά  να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για  μια καλύτερη κοινωνία  και μια  για μια πιο σύγχρονη  Ελλάδα  . Να κτίσουμε όλοι μαζί ένα  καλύτερο αύριο  για τα παιδιά μας .

 Με εμπιστοσύνη στην επιστημονική Κοινότητα ,  χωρίς εφησυχασμό ,  με τη βοήθεια  της συγκροτημένης Πολιτείας  και την  ευθύνη της  καθεμιάς και του καθενός μας προσωπικά  , μπορούμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια να πάμε ακόμη πιο μπροστά.  .

Η θεία γέννηση ας  φωτίσει τον συνεχή ,  δύσκολο αλλά και ελπιδοφόρο  δρόμο  που πρέπει να προχωρήσουμε  για  να  επιτύχουμε τους στόχους μας .

Ας προσέξουμε όλοι μας ιδιαίτερα αυτές τις ήμερες και ας τηρήσουμε ευλαβικά τα μέτρα  προστασίας από τον Κορωνοιό και ας προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο να αυξήσουμε τους εμβολιασμούς  , ιδιαίτερα στις ευαίσθητες ηλικιακά ομάδες. 

Καλή χρονιά και χρόνια πολλά. 

ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ