Δήμοι της Ηπείρου χρωστάνε από 700.000 έως 60.000 ευρώ για τα σκουπίδια - Είναι και της Θεσπρωτίας;

Έκκληση προς τους Δήμους οι οποίοι έχουν οφειλές για τη λειτουργία του Εργοστασίου Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΑΣΑ) να προβούν στην  εξόφλησή  τους, απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι υπάρχουν δήμοι (7-8), οι οποίοι οφείλουν από 700.000 ευρώ μέχρι 60.000 ευρώ.

Και ρωτάμε, γιατί δεν το γνωρίζουμε: Είναι και κάποιος Δήμος της Θεσπρωτίας, ανάμεσα σ' αυτούς, που χρωστάνε;  

Ο κ. Καχριμάνης πρόσθεσε ότι « δεν γίνεται να χρωστάνε χρήματα και να περιμένουν από την Περιφέρεια να τα κάνει όλα. Δεν μπορεί άλλοι να πληρώνουν και άλλοι να  χρωστάνε και στο τέλος να ψάχνεται η Περιφέρεια για το πώς θα πληρώσει μηνιαία το Εργοστάσιο». 

Συνεχίζοντας εξήγησε ότι πρόκειται για ανταποδοτικά τέλη και τα οποία εάν δεν αποδίδονται,  η Περιφέρεια-  που έχει εγγυηθεί έναντι των Τραπεζών και του Εργοστασίου- δυσκολεύεται να βρει χρήματα για να είναι εντάξει στους λογαριασμούς της.

Ο Περιφερειάρχης απαντώντας σε ερώτηση για τη μεταφορά του υπολείμματος από το Εργοστάσιο στους ΧΥΤΥ, εξήγησε ότι όλο το υπόλειμμα πρέπει να μεταφέρεται, αλλά υπάρχουν δύο κατηγορίες, η μια αφορά το υπόλειμμα που μεταφέρεται με δαπάνη της Περιφέρειας και η δεύτερη που αφορά υπόλειμμα «μη επιτρεπτών αποβλήτων»  που πρέπει να μεταφέρεται με δαπάνες του Εργοστασίου. Αυτά τα δύο είναι διακριτά, άλλος πληρώνει τα μεν και άλλος τα δε και δεν μπορεί να συζητούνται επιδερμικά αυτά τα θέματα, χωρίς να εξετάζονται οι συμβάσεις που υπάρχουν,  σημείωσε ο Περιφερειάρχης.