Αιφνίδια πρόταση...

Οι Κερκυραίοι ζητούν αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με Ηγουμενίτσα, αλλιώς προτείνουν Σαγιάδα ή Πλαταριά! 

Όπως έγραψε το έγκυρο corfupress.com η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου ανέφερε, σε σύσκεψη με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, ότι υπάρχει μεγάλη διάρκεια για τη μετάβαση από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα και επίσης  αναγκαστικά μειώνεται η ταχύτητα στον κόλπο της Ηγουμενίτσας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί εν έτη 2021 να χρειάζεσαι δύο ώρες για να μεταβείς στην Ηγουμενίτσα».

Και πρότεινε ότι αν δεν προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός της πορθμειακής γραμμής Κέρκυρα Ηγουμενίτσα, θα πρέπει να αναζητηθεί εναλλακτική λύση είτε στη Σαγιάδα είτε στην Πλαταριά.

Να σημειώσουμε ότι για τη λειτουργία ακτοπλοϊκής γραμμής Κέρκυρα-Σαγιάδα έκανε μεθοδικές ενέργειες ο τότε  δήμαρχος Σαγιάδας Βαγγέλης Μάστορας, αλλά δεν πρόλαβε να τις ολοκληρώσει.

Παλαιότερα είχε δρομολογηθεί φέριμποτ στη γραμμή Κέρκυρα-Σαγιάδα, που είναι μεν πολύ πιο σύντομη από αυτή της Κέρκυρας-Ηγουμενίτσας, ωστόσο ο δρόμος προς την πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας, που συνδέει  με την Εγνατία,  δεν είναι σε καλή κατάσταση και επιπλέον το λιμάνι χρειάζεται τεχνικές παρεμβάσεις.