Β. Μάστορας: "Να γίνει παρουσία δημοσιογράφων η συνάντηση δημάρχου Ηγ/τσας και Διευθύνοντα Συμβούλου ΤΑΙΠΕΔ"

Η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού Ηγουμενίτσας στην τοπική κοινωνία είναι ένα "καυτό" θέμα, που έχει μεγάλο ενδιαφέρον για το μέλλον της περιοχής.

Εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια και πλέον, λόγω της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού, δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια.  

Ο έμπειρος δημοσιογράφος Βαγγέλης Μάστορας, στο δελτίο ειδήσεων του ΑRΤ TV, το βράδυ της Τρίτης 30 Νοεμβρίου 2021,  πρότεινε η προγραμματισμένη  συνάντηση στην Ηγουμενίτσα για το ζήτημα αυτό μεταξύ του δημάρχου Γιάννη Λώλου και του διευθύνοντα συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου), να γίνει παρουσία των δημοσιογράφων.

Έτσι, σημείωσε, δεν θα υπάρξει παραπληροφόρηση και παρερμηνεία όσων θα λεχθούν για το τόσο σημαντικό αυτό ζήτημα.

Έχει καθοριστική σημασία, όπως εξήγησε, αυτή η συνάντηση,  γιατί  ο ΟΛΗΓ ανήκει στη δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ  και το Υπερταμείο είναι το καθ' ύλην αρμόδιο όργανο για να καθορίσει τι θα γίνει με τη χερσαία ζώνη, αν δηλαδή παραχωρηθεί και ποια τμήματά της στους δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών. Έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Είναι η πρώτη φορά, που  ανώτατος στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ έρχεται στην Ηγουμενίτσα για την επίμαχη υπόθεση.

Υπογράμμισε πως δημόσια πρέπει να ειπωθούν οι θέσεις των αρμοδίων, ώστε "να μη λέγονται άλλα και άλλα να μεταφέρονται", ούτε οι πολιτικοί παράγοντες να ερμηνεύουν κατά το δοκούν τα γεγονότα.  

Και επεσήμανε πως το ΑRΤ TV είναι διατεθειμένο να καλύψει εξ' ολοκλήρου αυτή τη συνάντηση προς ενημέρωση των τηλεθεατών του.