Στα δικαστήρια;

Ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου φαίνεται πως θα ασκήσει ένδικα μέσα κατά της απόφασης της Περιφέρειας Ηπείρου, που έκανε απευθείας ανάθεση της μεταφοράς του υπολείμματος από τη ΜΕΑ Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στους ΧΥΤΥ.

Παράλληλα επικύρωσε, παρουσία 14 από τα 31 μέλη του, ανάμεσά τους οι Γιάννης Λώλος και Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου από το Δήμος Ηγουμενίτσας, Σπύρος Παππάς από το δήμο Φιλιατών, Ανδρέας Κακιούζης από το Δήμο Σουλίου ( απουσίαζε ο Δήμαρχος Γιάννης Καραγιάννης), το πρακτικό για το νέο διεθνή διαγωνισμό για τη μεταφορά του υπολείμματος.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου και δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης κατέθεσε την πρόταση να προχωρήσει η διαδικασία λειτουργίας των ΣΜΑ από το ΦΟΔΣΑ και τους δήμους. 

Ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος πρότεινε να οδηγηθεί η διαφορά Περιφέρειας – Δήμων σε διαιτησία, ενώ ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης τάχθηκε κι αυτός υπέρ των ένδικων μέσων, όπως και η δήμαρχος Ν. Σκουφά Ροζίνα Βαβέτση. Ο αντιπρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Θωμάς Μπέγκας υποστήριξε πως «δεν είναι κακό να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα και να φτάνουμε ακόμα και στη Δικαιοσύνη». Ο δήμαρχος Β. Τζουμέρκων  Γιάννης Σεντελές, τόνισε πως είναι δύσκολο να αποφευχθεί θεσμική σύγκρουση στις αίθουσες των δικαστηρίων μεταξύ των δύο βαθμών της Αυτοδιοίκησης στην Ήπειρο. Ο πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ, δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής,  τόνισε πως καλό θα ήταν να υπήρχε συνεννόηση και να αποφευγόταν η λύση των δικαστηρίων.