ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (29/11/2021)

"Μας δίνουν αρμοδιότητες, χωρίς να μας μεταφέρουν πόρους", είπε ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

***

Παρέμβαση έκανε ο δήμαρχος Ζηρού και πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ Ηπείρου Νίκος Καλαντζής, ο οποίος αναφέρθηκε κατά της ανάμειξης στο διαγωνισμό μεταφοράς των υπολειμμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου, ένα θέμα, το οποίο χειρίζεται νομικό γραφείο, αφού εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια συνεννόησης, είτε για εξωδικαστική είτε για δικαστική λύση του.

Δημοτικοί σύμβουλοι υπέβαλαν ερωτήσεις στον κ. Καλαντζή, ο οποίος απάντησε διεξοδικά, ενώ ο κ. Λώλος συμφώνησε με τις ενέργειες του ΦΟΣΔΑ και τόνισε ότι πρέπει σύντομα να λειτουργήσουν οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Αποριμμάτων.

***

Ψηφίστηκε από την παράταξη του κ. Λώλου  το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2022, το οποίο καταψήφισε η αντιπολίτευση. Η παράταξη του κ. Γόγολου κατέθεσε δικό της τεχνικό πρόγραμμα. 

***

Υπήρξαν κατά τη συνεδρίαση μικροεντάσεις, οι οποίες διευθετήθηκαν, αφού δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις.

***

Θετική εντύπωση προκαλούν οι σαφείς, συγκεκριμένες και σοβαρές θέσεις στο δημοτικό συμβούλιο του δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Νταή, που τις διατυπώνει με σεμνότητα, και οι οποίες δεν έχουν κομματικό πρόσημο, αλλά διατυπώνονται με γνώμονα το όφελος του Δήμου. Συνεχώς αποδεικνύει ο κ. Νταής πόσο απαραίτητη είναι η παρουσία του στα τοπικά πράγματα και πόσο ουσιαστικός ο λόγος του, που δεν αποσκοπεί στη δημιουργία εντυπώσεων, αλλά στο να παραχθεί έργο.