Στις επάλξεις ο Βαγγέλης Χαλμαντζής

Φωτ. Τατιάνα Στοΐτσεβα
Για πολλές δεκαετίες ο Βαγγέλης Χαλμαντζής καλύπτει με την κάμερά του όλων των ειδών τις εκδηλώσεις στην Ηγουμενίτσα,  και εκτός αυτής καμία φορά, και αποτυπώνει με μεθοδικότητα το στίγμα της τοπικής επικαιρότητας.

Το υλικό του, που ανεβαίνει και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το χρησιμοποιούν Θεσπρωτικές ιστοσελίδες, αλλά προβάλλεται από το "ΑRΤ ΤV"  της Άρτας, χωρίς να αμείβεται, αφού δραστηριοποιείται με κίνητρο τον πόθο να συνεισφέρει ό,τι καλύτερο μπορεί στην ανάδειξη και προβολή  θεμάτων.

Μάλιστα γράφει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εύστοχα, καυστικά και δυναμικά ενίοτε, σχόλια, είτε για τα κακώς κείμενα, είτε για τα καλώς κείμενα.  

Υπήρξε συνεργάτης των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών, που λειτούργησαν στη Θεσπρωτία τη δεκαετία του '90, και πάντοτε διεκπεραίωνε με επιτυχία την αποστολή του. 

Είναι ένα πρόσωπο, που έχει συνδέσει το όνομά του, χωρίς να το επιδιώκει, με την κάλυψη των γεγονότων στη Θεσπρωτία.

Πλούσιο το αρχείο του, μοναδικές οι εμπειρίες του και σαφώς ενδιαφέροντα τα βιώματά του από πρόσωπα και καταστάσεις.

Υ.Γ.: Αν και παλαιότερα (περασμένα, ξεχασμένα, βέβαια) είχε "στεναχωρήσει" τον ιδρυτή της "Κάτοψης" (χάριν αστειότητας το καταγράφουμε, αφού πλέον έχουν περάσει αρκετά χρόνια και η συγχώρηση και η λήθη επήλθαν), εμείς πάντοτε αναγνωρίζουμε την ξεχωριστή προσφορά του στη Θεσπρωτία και την ειδησεογραφική βοήθεια, που μας παρέχει, όταν τη χρειαζόμαστε, όπως άλλωστε πράττει και προς όλα τα μέσα ενημέρωσης  αδιακρίτως.      

Φωτ. Τατιάνα Στοΐτσεβα