Αυτό ήταν το όνειρο του Κων/νου Κατσίφα...

Το Πρωτοδικείο Αργυροκάστρου απέρριψε την πρόταση του Εισαγγελέα, ο οποίος απέδωσε το θάνατό του σε αυτοκτονία (!),  για τερματισμό της έρευνας σχετικά με τις συνθήκες, που έχασε τη ζωή του ο 35χρονος ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας, στις 28/10/2018 στους Βουλαριάτες της Βορείου Ηπείρου.

Σε ανακοίνωση του Πρωτοδικείου Αργυροκάστρου σημειώνεται πως: «μετά από αίτημα της εισαγγελίας για κλείσιμο της υπόθεσης, το Δικαστήριο Αργυρόκαστρου, ως αρμόδιο όργανο αποφάσισε να επιστρέψει την υπόθεση, διατάσσοντας την εκτέλεση ορισμένων άλλων ανακριτικών ενεργειών σύμφωνα με τις νομικές διατάξεις. Επί του παρόντος, το ζήτημα βρίσκεται στη φάση εκπλήρωσης αυτών των υποχρεώσεων».

Μια μεγάλη εκκλησία στο χωριό του, τους Βουλιαράτες Βορείου Ηπείρου, ήταν το όνειρο του 35χρνου Κων. Κατσίφα, που έχασε τη ζωή του ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες.

Ο αείμνηστος Κων/νος Κατσίφας είχε την ελπίδα πως θα μπορέσει να δώσει σάρκα και οστά σ' ένα όραμά του σταθερό. Να ανακαινιστεί εκ βάθρων ο κεντρικός ναός του αγίου Αθανασίου Βουλιαριτών.

Και έκανε ό,τι μπορούσε γι' αυτό το σκοπό, στηριζόμενος στην πίστη και στα ιδανικά του, καθώς επιδίωξή του ήταν ο ναός να αποτελέσει σύμβολο ειρήνης, φως ενότητας και πνευματικής προκοπής των Ορθοδόξων.

Η οικογένειά του, συναισθανόμενη την ευθύνη της απέναντι στην επιθυμία του, ανέλαβε την πρωτοβουλία, προκειμένου ο στόχος του Κωνσταντίνου Κατσίφα να πραγματοποιηθεί, έστω και μετά το θάνατό του.

Εξάλλου ο πατέρας του αείμνηστου Κων/νου Κατσίφα καλείται συνεχώς στην Εισαγγελία Αργυροκάστρου, προκειμένου να ανακριθεί για ένα προσκυνητάρι, που αναγέρθηκε, στο σημείο, όπου βρέθηκε νεκρός ο γιός του.