Ακόμη περιμένει απάντηση...

Ο πρώην βουλευτής Θεσπρωτίας Ηλίας Βεζδρεβάνης έκανε μια πρόταση προ καιρού (12 Αυγούστου 2021), εμπεριστατωμένη, προς το Δημοτικό Συμβούλιο  Σουλίου, προκειμένου να τιμηθεί, από το Δήμο, όπου υπάγεται ο τόπος καταγωγής του, ο ευεργέτης, με τη στενή και την ευρύτερη έννοια, του Πολυδρόσου Χρυσόστομος Λαμπρίδης, του οποίου υπήρξε προσωπικός φίλος με καθαρά, αγνά και ανιδιοτελή κριτήρια.

Πρόταση, με την οποία, απ' όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, συμφώνησε εγγράφως και η οικογένεια του αείμνηστου Χρυσόστομου (ο γιός του Χρήστος, επιτυχημένος και καταξιωμένος επιστήμονας-ελεύθερος επαγγελματίας, και η σύζυγός του Αφροδίτη, μια Αρχόντισσα καρδιάς, μια γυναίκα αξεπέραστα συναισθηματική, που στεκόταν πάντοτε σεμνά και συνετά δίπλα του).

Μπορεί ο αλησμόνητος ευπατρίδης να έχει τιμηθεί (όσο ζούσε, μεταθανάτια δεν υπήρξε κάποια τιμητική πράξη για το έργο του) από άλλους φορείς, κατά κανόνα εκτός Θεσπρωτίας, όχι, όμως, από το Δήμο Σουλίου. 

Και το θέμα δεν είναι αν το ήθελε ή δεν το ήθελε ο ίδιος, αλλά εκείνο που προέχει είναι η εκπλήρωση χρέους συνείδησης προς όσους με διάφορους τρόπους βοήθησαν τον τόπο τους και τους ανθρώπους. Και οφείλουμε να μη τους ξεχνούμε και να τους προβάλλουμε ως υποδείγματα.