Παραδόθηκε στον Περιφερειάρχη Ηπείρου μελέτη για την ανάδειξη του Σουλίου.
Με πρωτοβουλία του κ. Καχριμάνη, και σε συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το ΕΜΠ και το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, είχε συσταθεί ομάδα ειδικών επιστημόνων, προκειμένου να μελετήσει και να προτείνει ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας, συντήρησης και ανάδειξης του χώρου του Σουλίου.
Όπως επισημαίνει ο κ. Καχριμάνης "μας δόθηκε μια άριστη δουλειά για το Σούλι, αντάξια της ιστορίας του".
Η Έλενα Κωνσταντινίδου σημειώνει: "Ευχαριστούμε θερμότατα κε Καχριμάνη, που μοιραστήκατε μαζί μας το όραμα της ανάδειξης του μοναδικού αυτού ιστορικού τόπου και μας εμπιστευτήκατε για την απαρχή της υλοποίησης του. Η βοήθεια και καθοδήγησή σας υπήρξαν πολύτιμες σε κάθε φάση της έρευνας".
Η ομάδα εργασίας διαχειρίστηκε όλα τα δεδομένα και το αρχειακό υλικό, που διαθέτει το υπουργείο, παραδόθηκε στην περιφέρεια η πρώτη φάση των μελετών και σχεδίων, που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης, προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας και του υπουργείου να προχωρήσουν στην υλοποίηση των έργων.
Στο έργο της ανάδειξης του Σουλίου περιλαμβάνονται η οριοθέτηση ζωνών και επίλυση των χωροταξικών ζητημάτων, η χάραξη μονοπατιών και πρόσβαση σε ιστορικούς τόπους, όπως στο Κάστρο της Κιάφας και οι οικίες Σουλιωτών, η αποκατάσταση των τριών κεντρικών πηγαδιών του οικισμού που παρουσιάζουν σημεία εσωτερικής κατάρρευσης, από τα 400, που διαθέτει η περιοχή, η αποκατάσταση της οικίας Μπούση, η συστηματική καταγραφή των κτηρίων του Τετραχωρίου, αλλά και όλης της περιοχής που οριοθετείται ως ιστορικός χώρος Σουλίου, καθώς και επεμβάσεις στερέωσης στα επώνυμα κτήρια της περιοχής, σε όποια κατάσταση και αν βρίσκονται. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Δονάτου.