Προήχθη σε Αρεοπαγίτη ο ικανότατος Θεσπρωτός δικαστικός Ευάγγελος Μητσέλος


Σε Αρεοπαγίτη προήχθη ο Θεσπρωτός (από το Πολύδροσο Σουλίου) ικανότατος δικαστικός Ευάγγελος Μητσέλος, μέχρι τώρα Πρόεδρος Εφετών Αθηνών.

Ήταν μια οφειλόμενη αναγνώριση της προσφοράς του στο Δικαστικό Σώμα από διάφορες θέσεις επί πολλά χρόνια, καθώς υπηρετεί τη δικαιοσύνη με ευσυνειδησία και αποτελεσματικότητα. 

Ένα έντιμο και ευγενές πρόσωπο, με πολύ καλή γνώση της νομολογίας, που νοιάζεται αληθινά για ό,τι είναι δουλειά του και το κάνει και με το χρέος, που απορρέει από την ιδιότητά του, αλλά και με το ωραίο και αληθινό συναίσθημα της ανθρωπιάς.

Και αυτός ο αρμονικός συνδυασμός, καθήκοντος και ανθρωπισμού, που δεν είναι διαζευκτικός, αλλά συζευκτικός, στην άσκηση των υποχρεώσεών του, είναι που τον ξεχωρίζει.

Με τη λιτή και αψεγάδιαστη συμπεριφορά του έχει κατορθώσει να κερδίσει τη συμπάθεια του νομικού κόσμου, αλλά και των πολιτών, που τον θεωρούν ένα πολύ σοβαρό και δίκαιο δικαστή, o opo;iow ταυτόχρονα, σε καμία περίπτωση, δεν χάνει τον ανθρωποκεντρικό του χαρακτήρα.

Είναι ξεχωριστή τιμή για ένα μικρό και ακριτικό τόπο, όπως η Θεσπρωτία, να διακρίνοται σε ανώτατα αξιώματα άνθρωποί της. 

Μάλιστα ο κ. Μητσέλος διατηρεί στενό δεσμό με το χωριό του και το επισκέπτεται συχνά. 

Η. Μ.