Φέτος οι εκδηλώσεις έγιναν, εξαιτίας των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας, χωρίς τη συμμετοχή κόσμου, ήταν λιτές, ωστόσο τιμήθηκε απέριττα ο ηρωισμός των γενναίων Σουλιωτών, που συνέλαβαν καθοριστικά στην ελευθερία της Ελλάδας.
Στο μεταξύ, μετά τη δοξολογία, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Παραμυθίας Τίτου, στο ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης, εντός του ιστορικού χώρου, η κ. Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στο Κούγκι (φέτος, λόγω κορωνοϊού δεν έγινε η αναπαράσταση αντίναξής του), αλλά και στο Βουλευτήριο και στα Πηγάδια του Σουλίου.
Την ξενάγησε πολύ κατατοπιστικά ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας Γεώργιος Ρήγινος, ενώ τη συνόδευσαν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος, ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν. Δ. Βασίλης Γιόγιακας ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, η πρόεδρος της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" Γιάννα Αγγελοπούλου, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης κ. ά.
Να σημειωθεί ότι συμμετείχε και αντιπροσωπεία του Σώματος Σουλιωτών, με παραδοσιακές φορεσιές.
Ακριβοπληρωμένος ο αέρας του ηρωισμού πάνω στα μέρη του Σουλιού, όπου στηλίτες ασκητές της λευτεριάς, άξιοι για αιώνιο έπαινο, σε αντίθεση με εμάς τους σύγχρονους, που δε λογαριάζουμε ολότελα τιμή και αξιοπρέπεια, μες της ανήκουστης σκλαβιάς το χειροπιαστό σκοτάδι, έκαναν να καίει ζωηρή η φλόγα σ’ αυτό το βουνίσιο βωμό, όπου το αδούλωτο φρόνημα και ανίκητο ήταν και άπαρτο και σεβαστό και ιερό. Έδρασαν αποφασιστικά στην ξερή και άγονη και τραγικά μεγαλοπρεπή αυτή γωνιά της ελληνικής γης, όπου εμπνεύστηκαν, μετουσίωσαν και ενσάρκωσαν τον φωτερότερο απ’ όλους τους σκοπούς τους, αυτόν της λευτεριάς. Και από των πυρωμένων βράχων τη λαμπράδα μίλησαν εύγλωττα, με τη γλώσσα των όπλων, ποιοι και από ποιους ήταν και σε τι απέβλεπαν.
Ο χρόνος άφησε την πατημασιά του πάνω στον κακοτράχαλο τούτο βράχο, που η γραμμή του ακουμπάει δυνατά στον ουρανό, φορτωμένη ερειπωμένα αρχοντικά, μισογκρεμισμένα, αλλά και ορθά, σαν τους λαβωμένους Σουλιώτες πολεμιστές, που δεν άφηναν παρά νεκροί τον αγώνα. Τυλιγμένα στην αχλύ του θρύλου και της σιωπής, έχουν αποθέσει στους αιώνες τα μυστικά τους. Λιθάρια μαυρισμένα από τις μπόρες και τη φωτιά, θυμίζουν στον επισκέπτη, πως εδώ κάποτε κατοικούσαν γίγαντες, πως η ιστορία του Σουλιού, υπήρξε και θα υπάρχει. Ανήκει στη σφαίρα του τραγουδιού, ως ύμνος ανδρείας, ως συνώνυμο της λεβεντιάς, της ευψυχίας, της ευτολμίας, της αυταπάρνησης μέχρι θανάτου για τη θεϊκιά κι όλο αίματα πατρίδα.