Στον...αέρα η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης - Τι ειπώθηκε στο Δημ. Συμβούλιο Ηγ/τσας-Διευρυμένη σύσκεψη (ΒΙΝΤΕΟ)


Το θέμα της παραχώρησης της χερσαίας ζώνης, ήταν μεταξύ αυτών, που συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, καθώς είναι στον...αέρα, αφού δεν προχωρούν οι διαδικασίες από την πλευρά του κράτους, παρά τις υποσχέσεις.  

Αποφασίστηκε να γίνει άμεσα διευρυμένη σύσκεψη στην Ηγουμενίτσα, όπου ο δήμος θα παρουσιάσει την πρότασή του, με τη συμμετοχή των βουλευτών, του περιφερειάρχη, του αντιπεριφερειάρχη, των επικεφαλής των παρατάξεων και των φορέων της πόλης.  

Παρατηρήθηκε, για μια ακόμη φορά, διαφορά απόψεων μεταξύ της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης ως προς τους χειρισμούς για το ζήτημα αυτό, καθώς και για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.  

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Λώλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι καμία κυβέρνηση δεν έκανε τίποτε για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στο Δήμο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "οι κυβερνήσεις μας κορόιδεψαν".

Διευκρίνισε ότι ο Δήμος  διεκδικεί τα τμήματα εκείνα, που δεν είναι προς λιμενική χρήση (Τελωνείο, Πάρκινγκ, Κεντρικός Δρόμος, το Κέντρο της Πλαταριάς και το Κέντρο των Συβότων), σύμφωνα και με το μάστερ πλαν (Επιχειρησιακό Σχέδιο του ΟΛΗΓ).

Ακόμη υπογράμμισε ότι το λιμάνι Ηγουμενίτσας, μπορεί να έκανε διεθνώς γνωστή την πόλη, αλλά "δεν της δίνει υπεραξία".  

Ακόμη κατηγόρησε την αντιπολίτευση στο δήμο ότι "μέλημά της είναι να θίξει τη δημοτική αρχή" και επεσήμανε ότι λάθη και παραλείψεις έχουν γίνει από το 2000.

Παρέμβαση έκανε και ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης, λέγοντας ότι η χερσαία ζώνη ανήκει στο Δήμο.