"Να δώσει η Πολιτεία στο Σούλι, έστω 200 χρόνια μετά, αυτά που πρέπει..."

"Θέλουμε το Σούλι να βγει από την απομόνωση. Χρειάζεται σεβασμός και επιτέλους, έστω 200 χρόνια μετά, η Πολιτεία να δώσει στο Σούλι, αυτά που πρέπει», ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του σε Μ.Μ.Ε. των Ιωαννίνων ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, με αφορμή τις εορτές Σουλίου. 

Και πρότεινε τα ερειπωμένα σπίτια του ιστορικού Σουλίου, που ανήκουν στο δημόσιο, να παραχωρηθούν σε νέους, που θέλουν να επενδύσουν, ώστε να τα αναστηλώσουν. 

Ανέφερε συγκεκριμένα: «Υπάρχει μία πρόταση από εμάς, που θεωρούμε, ότι εάν γίνει αποδεκτή και εφαρμοστεί, μπορεί να αλλάξει την μοίρα της περιοχής. Όλη αυτή η περιοχή, θεωρείται ως χώρος δημοσίου, όμως το δημόσιο δεν πρόκειται ποτέ να αξιοποιήσει τις οικίες. Προτείνουμε λοιπόν, να δοθούν τα σπίτια αυτά, που είναι ερείπια, σε νέους, που θέλουν να επενδύσουν στην περιοχή, να τα αναστηλώσουν. Και να  μπορούν, είτε να κάνουν κάποια μεταποίηση, είτε να παρέχουν υπηρεσίες, με ένα συμβόλαιο παραχώρησης της χρήσης  για 25 χρόνια. Ενισχύοντας παράλληλα και τον πρωτογενή τομέα με προϊόντα Σουλίου, μπορούμε να έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα».