Η "Νέα Κάτοψη" αποτελεί συλλογική έκφραση συνεργατών...

Εδώ και πολύ καιρό η "Κάτοψη", που πλέον άλλαξε μορφή και προέκυψε η "Νέα Κάτοψη", δεν ανήκε στον π. Ηλία Μάκο, όπως πολλοί νόμιζαν και στον οποίο απευθύνονταν και απευθύνονται ακόμη. 


Αλλά επειδή υπήρξε ιδρυτής της, ήταν δικό του δημιούργημα ως αδέσμευτου επαγγελματία δημοσιογράφου, δείχνει κατανόηση κάθε φορά και απαντά με καλή διάθεση.

Υπό την έννοια αυτή είχε ανασταλεί η λειτουργία της  "Κάτοψης" ως προσωπικού ιστολογίου. 

Στο πλαίσιο αυτό στη θέση της "Κάτοψης" προέκυψε η "Νέα Κάτοψη", που δανείστηκε την ηλεκτρονική διεύθυνση της "Κάτοψης", γιατί διαφορετικά δεν θα εντοπιζόταν  από τους αναγνώστες, αλλά δεν θα υπήρχε και δυνατότητα πρόσβασης στο περιεχόμενο της "Κάτοψης" μέσα από τη "Νέα Κάτοψη".

Και η "Νέα Κάτοψη" δεν είναι τίποτε άλλο  από ένα ιστολόγιο καταγραφής γεγονότων και απόψεων και δεν έχει επαγγελματικό χαρακτήρα, δεν φιλοξενεί διαφημίσεις και δεν έχει έσοδα.

Και αυτό, προκειμένου να μην έχει εξαρτήσεις και να μπορούν οι συνεργάτες της να γράφουν ελεύθερα.

Ως προς το περιεχόμενο έχει μια ευρύτητα,  παρουσιάζει διάφορα θέματα, κυρίως, όμως, τοπικού ενδιαφέροντος.

Με νέα τροποποίηση ως προς τη λειτουργία της αποτελεί συλλογική έκφραση διάφορων συνεργατών.

Μεταξύ των συνεργατών είναι το μέλος της Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου-Ηπείρου και Ιονίων Νήσων και αρχισυντάκτης της καθημερινής εφημερίδας των Ιωαννίνων "Πρωινός Λόγος" Κώστας Αγόρης, η Βάσω Γαρούφου και πολλοί άλλοι.