Δύο κρούσματα στην Ήπειρο - Μεταλλαγμένος ιός σε Μητρόπολη Β. Ελλάδας - Όλα τα τελευταία νέα

Δύο κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στα Γιάννινα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021.

***

Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα σε όλα τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν στις σχολικές καθαρίστριες του δήμου Ιωαννιτών, ενόψει της επανέναρξης των μαθημάτων στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Τα rapid test έγιναν από Κινητή Μονάδα μετά από τη συνεργασία του δήμου Ιωαννιτών με τον ΕΟΔΥ, την περιφέρεια Ηπείρου και την 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

***

Συναγερμός έχει σημάνει έπειτα από τον εντοπισμό κρούσματος της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τύπου, εντοπίστηκε κρούσμα στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως.

Εκρηκτική είναι η άνοδος των νέων κρουσμάτων από τη μετάλλαξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης, καταγράφονται 107 νέα κρούσματα της μετάλλαξης από την Μεγάλη Βρετανία  και 1 από την Νότια Αφρική, ενώ πλέον στην Ελλάδα φτάνουν συνολικά τα 174 μεταλλαγμένα κρούσματα.

***

Σε 484 ανέρχονται τα νέα κρούσματα την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, καταγράφοντας επίσης 17 θανάτους και 255 διασωληνωμένους στα νοσοκομεία κατά το τελευταίο 24ωρο.