1.152 εμβολιασμοί στη Θεσπρωτία - Ένα κρούσμα στην Ήπειρο - Όλα τα τελευταία νέα

Ένα κρούσμα, στην Πρέβεζα, το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021. 

***

1.152 εμβόλια έχουν γίνει στο Νοσοκομείο Φιλιατών από την έναρξη των εμβολιασμών μέχρι και τις 26 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

*** 

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ ανέφερε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων νοσηλεύονται 14 ασθενείς από κορωνοϊό, εκ των οποίων πέντε βρίσκονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τόνισε ότι τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται στα 53 και υπογράμμισε ότι από την Τετάρτη καταγράφεται αύξηση, γεγονός που επιβάλλει την αυστηρή τήρηση των μέτρων από όλους.

***

Αρνητικά βεβαιώθηκαν όλα τα rapid test, που πραγματοποιήθηκαν σε Φιλιππιάδα και Θεσπρωτικό. Συνολικά υποβλήθηκαν σε έλεγχο Covid 19, 87 συμπολίτες και υπάλληλοι του Δήμου.

 

***

Για δεύτερο 24ωρο τα κρούσματα κορωνοϊού είναι πάνω από 800. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, 858 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.  274 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα.   Τέλος, έχουμε 32 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5724 θανάτους συνολικά στη χώρα.