Μεγάλη προσφορά στο Νοσοκομείο Φιλιατών και στα Κέντρα Υγείας Ηγουμενίτσας, Παραμυθιάς, Μαργαριτίου

Μεγάλη προσφορά προς το Νοσοκομείο Φιλιατών και τα Κέντρα Υγείας Ηγουμενίτσας, Παραμυθιάς και Μαργαριτίου, όπως και σε άλλες 12 υγειονομικές μονάδες της Ηπείρου.

Από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, που πραγματικά δίνει μια χρήσιμη βοήθεια στις δομές υγείας της Θεσπρωτίας. 

Στα είδη του υγειονομικού υλικού περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, 4.400 μάσκες μιας χρήσεως με λάστιχο, περίπου 200 συσκευασίες αντισηπτικού χεριών, 120 ποδιές ολόσωμες (non woven) και 75 στολές ολόσωμες, 145 ασπίδες προστασίας 3D πολλαπλών χρήσεων, 50 νεφροειδή χάρτινα μιας χρήσεως, 110 μάσκες νεφελοποίησης ενηλίκων, 500 ζευγάρια γάντια, γυαλιά προστασίας και 100 μάσκες FFP2, πιεσόμετρα, στηθοσκόπια και δύο απινιδωτές.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Χρήστος Ντακαλέτσης, δήμαρχος Δωδώνης, αναφέρει ότι «Διαπιστώνουμε συχνά, ακούγοντας τα παράπονα και τα αιτήματα των ανθρώπων που υπηρετούν σε αυτές τις μονάδες, πόσο μακριά βρίσκονται τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Η πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση ως ο θεσμός εξουσίας, που βρίσκεται πιο κοντά από κάθε άλλον στην τοπική κοινωνία, αφουγκράζεται πρώτη αυτά τα προβλήματα και με την απόφασή της αυτή, καθώς και με την προ μηνών αντίστοιχη πρωτοβουλία της, η διοίκηση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου κάνει το ελάχιστο για να συμβάλλει στην καλή λειτουργία αυτών των μονάδων, προς όφελος των συνδημοτών μας. Η τωρινή μας κίνηση έχει επιπρόσθετη αξία, ιδιαίτερα στην κρίσιμη συγκυρία που διανύουμε, ενόψει και της έναρξης των εμβολιασμών, για τους οποίους Κέντρα Υγείας θα αποτελέσουν κέντρα αναφοράς».