Φώτης Μαραζόπουλος: Κατάφερε ένα εκδοτικό επίτευγμα στη Θεσπρωτία...

Οι καιροί είναι δύσκολοι για τον τύπο. Και όμως ο εκδότης και δημοσιογράφος από την περιοχή της Παραμυθιάς, το χωριό Ζερβοχώρι, Φώτης Μαραζόπουλος κατάφερε ένα εκδοτικό επίτευγμα, με σκληρή δουλειά, μόχθο και προπαντός αγάπη για το λειτούργημά του, αλλά και για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Εκδίδει εδώ και πέντε χρόνια (από το 2015) το περιοδικό Step, που, πλέον διανέμεται δωρεάν σε 10.000 αντίτυπα στους νομούς της Ηπείρου.

Είναι εντυπωσιακό ότι στη διανομή χέρι με χέρι, πρωτοστατεί ο ίδιος ο κ. Μαραζόπουλος, κάτι που δείχνει το πάθος και τον πόθο του να στηρίξει το εγχείρημά του. 

Τόσο το περιεχόμενο του περιοδικού (θέματα προσεκτικά επιλεγμένα και σε βάθος επιμελημένα) , όσο και η δόμησή του και η αισθητική του έχουν εμφανή ποιότητα, γεγονός, που αποκαλύπτει το μεράκι, αλλά και τις ικανότητες του κ. Μαραζόπουλου.

Παράλληλα λειτουργεί και την ιστοσελίδα periodikostep.gr με ενημερωτικό - ειδησεογραφικό χαρακτήρα.

Αλλά ο Φώτης Μαραζόπουλος είχε μια μακρά και επιτυχημένη δημοσιογραφική παρουσία στην Αθήνα, πριν η οικονομική κρίση τον επαναφέρει στη γενέθλια πατρίδα.

Συνεργάστηκε και εργάστηκε σε αθηναϊκά έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά) μεγάλης κυκλοφορίας (Ελευθεροτυπία, Mετρό, Ραδιοτηλεόραση. κλ.π) και το πέρασμά του ήταν δημιουργικό. 

Μέσα από το περιοδικό step, που στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στις διαφημίσεις, αναδεικνύονται, μαζί με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, η επικαιρότητα, η ιστορία, ο πολιτισμός, η λαογραφία, η επιστήμη κ. ά, άρα στο αναγνωστικό κοινό προσφέρεται μια ποικιλία ύλης, που δεν είναι καθόλου αδιάφορη.

Ο κ. Μαραζόπουλος είναι ένα παράδειγμα έντιμης εκδοτικής και δημοσιογραφικής προσπάθειας, που μπορεί, ανεξάρτητα από τις συνθήκες, να είναι βιώσιμη.

Χαμηλών  τόνων και με ήθος, αλλά ταυτόχρονα και με  διάθεση για συστηματική και μεθοδική και οργανωμένη δουλειά, έχει κερδίσει πολλές μάχες και πολλούς αναγνώστες.  

Η. Μ.