Τι ισχύει στη Θεσπρωτία μετά τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό...

Από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου το πρωί και για ένα μήνα τίθεται σε ισχύ ένα πρόγραμμα, βάσει του οποίου η επικράτεια χωρίζεται, πλέον, σε δύο ζώνες, αντί για τέσσερις: Επιτήρησης και Αυξημένου Κινδύνου.

Στην πρώτη εντάσσονται όλοι οι νομοί, που μέχρι τώρα παρουσίαζαν σχετικά λίγα κρούσματα, αυτοί δηλαδή που μέχρι σήμερα είναι στο «πράσινο» και το «κίτρινο», όπως η Θεσπρωτία. Εκεί θα ισχύουν τα γνωστά μέτρα, κάποια από τα οποία διευρύνονται.

Και είναι τα εξής:

Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί.

Εφαρμογή τηλεργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Πλήρης τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια.

Όχι συναθροίσεις.

ΖΩΝΗ 2 – ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Στη ζώνη Αυξημένου Κινδύνου εντάσσονται οι περιοχές που μέχρι σήμερα βρίσκονται όχι μόνο στο «κόκκινο», αλλά και στο «πορτοκαλί». Δηλαδή όλη η Βόρεια Ελλάδα αλλά και η Αττική, από την επόμενη εβδομάδα.

Ειδικά εκεί, στις προηγούμενες ρυθμίσεις προστίθενται και οι ακόλουθες:

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα.

Το ίδιο θα ισχύει και για τους χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης: Μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα, όπως και κλειστά γυμναστήρια.

Σε αντίθεση με την άνοιξη, ωστόσο, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Οι νέοι κανόνες θα ισχύσουν από τις 6:00 το πρωί της Τρίτης.

Επομένως, διατηρείται σε ολόκληρη την επικράτεια η λειτουργία της βιομηχανίας, του λιανεμπορίου και των σχολείων. Και παραμένουν ανοιχτές υπηρεσίες, όπως τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια.