H Θεσπρωτία εόρτασε την ανακομιδή των λειψάνων του αγίου Δονάτου, χωρίς λιτανεία...

Στο Μητροπολιτικό ναό του αγίου Δονάτου Παραμυθιάς εορτάστηκε, την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου,  η ανακομιδή των λειψάνων του αγίου Δονάτου.

Δεν λιτανεύτηκαν την παραμονή, κατά τον Εσπερινό, τα τεμάχια λειψάνων του, λόγω των μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, που από τις 29 Σεπτεμβρίου του 2000 μεταφέρθηκαν από το ναό της Παναγίας του Μουράνο Βενετίας στην Παραμυθιά, 

Κατά τη θεία λειτουργία ιερούργησε ο Μητροπολίτης Παραμυθίας Τίτος, ο οποίος χοροστάτησε και στον εσπερινό.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν οι βουλευτές Βασίλης Γιόγιακας και Μάριος Κάτσης, ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, ο δήμαρχος Φιλιατών Σπύρρος Παππάς, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Σταυρούλα Μπραΐμη, οι τοπικές αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές κ. ά. 

Τα λείψανα του αγίου Δονάτου, τα οποία προσκύνησαν οι πιστοί εντός του ναού, είναι μια παρακίνηση να είμαστε άνθρωποι του Θεού. 

Μεγάλη τιμή αυτό, αλλά και μεγάλη ευθύνη ταυτόχρονα. Προσπαθούμε άραγε στην καθημερινή μας ζωή γι' αυτή την τιμή και γι' αυτή την ευθύνη. 

Αν μέσω των αγίων μένουμε συνδεδεμένοι στη θεία ρίζα φέρνουμε καρπούς στη ζωή μας. Προχωρούμε στο δρόμο της πίστης και της αρετής.  

Διαφορετικά η πνευματική μας ζωή ξηραίνεται και τα ζιζάνια της κακίας και της ποικίλης ανομίας κυριεύουν τον αγρό της ψυχής μας.