Διευθυντής Εκπαίδ. Ηπείρου: "Όποιος μπαίνει σε σχολείο, μαθητής, εκπαιδευτικός, γονέας, ιερέας, θα φοράει μάσκα"

Αναφερόμενος στην έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς για τα σχολεία της Ηπείρου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου Κωνσταντίνος Καμπουράκης μίλησε για γενικά καλή εικόνα στις σχολικές μονάδες της περιοχής.

Είπε και για τα δύο περιστατικά. Στη μία περίπτωση ένας δάσκαλος στην Άρτα αρνήθηκε να βάλει μάσκα κι έτσι η υπηρεσία έχει πλέον ενημερώσει τον Εισαγγελέα, που θα αναλάβει τα περαιτέρω, όπως προβλέπει ο Νόμος. 

Ένας ιερέας, επίσης, σε περιοχή της Ηπείρου, σύμφωνα με τον κ. Καμπουράκη, το πρωί, που πήγε να τελέσει τον αγιασμό, δεν ήθελε να φορέσει μάσκα.

Με την ευκαιρία ο κ. Καμπουράκης τόνισε κατηγορηματικά ότι όποιος μπαίνει σε σχολική μονάδα, είτε μαθητής – μαθήτρια, είτε εκπαιδευτικός, είτε γονέας, είτε ιερέας θα πρέπει να φοράει μάσκα. «Αλίμονο αν δε το τηρούμε εμείς και ζητάμε από τα παιδιά να το τηρήσουν», σημείωσε.

Ο κ. Καμπουράκης ανέφερε πως άλλαξε με τελευταία ρύθμιση η αρμοδιότητα της ευθύνης κλεισίματος μιας σχολικής τάξης ή ενός σχολείου αν εντοπιστούν κρούσματα σε μαθητές ή εκπαιδευτικούς. 

Η απόφαση παύσης της λειτουργίας δεν θα γίνεται με απόφαση του Δημάρχου αλλά με βάση την καινούργια υπουργική απόφαση, την ευθύνη θα έχει ο Διευθυντής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας της κάθε Περιφερειακής Ενότητας. Αυτοί θα εκτιμούν αν πρέπει να γίνει αναστολή τάξης ή σχολείου, όπως είπε ο κ. Καμπουράκης, τονίζοντας ότι η επαφή με Υπουργείο που έχουν οι 13 Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα με τη Γενική Γραμματέα είναι αδιάκοπη.