Μεγάλη η οικονομική ζημιά για τη Θεσπρωτία από το κλειστό Τελωνείο Μαυροματίου - Τι λέει ο Αλ. Πάσχος

Μεγάλη είναι η οικονομική ζημιά για τη Θεσπρωτία από το κλειστό Τελωνείο Μαυροματίου. 

Γι' αυτό  ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αλέκος Πάσχος ζητάει με επιστολή του προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Πολιτική Προστασία την άμεση επαναλειτουργία του, τηρουμένων, βέβαια, των κανόνων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού.
Να σημειωθεί ότι και πριν λίγο καιρό είχε αποστείλει σχετική επιστολή προς τα υπουργεία Υγείας και Υποδομών. 

Στην επιστολή του τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι "η απόφαση κλεισίματός του, μπορεί μεν να ενισχύει την προστασία της δημόσιας υγείας, παράλληλα όμως καταστρέφει  οικονομικά την τοπική κοινωνία, καθώς κατά την περίοδο αυτή του Φθινοπώρου υπάρχει αυξημένη ανάγκη μετακίνησης αγροεργατών για την συλλογή των περίπου 50.000 τόνων μανταρινιού της περιοχής μας".


"Ζητάμε εκ νέου την άμεση λήψη απόφασης για να επαναλειτουργήσει  το Τελωνείο Μαυροματίου, με την παράλληλη λειτουργία κλιμακίων του ΕΟΔΥ, που θα εκτελούν τους ενδεδειγμένους ελέγχους και θα επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε όσους δεν αποτελούν κίνδυνο μετάδοσης του ιού.
            
Έτσι και τις οικονομικές επιπτώσεις θα περιορίσουμε και θα προετοιμάσουμε την ορθή λειτουργία για τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες".