Περί του πρώην δημάρχου Φιλιατών Μηνά Ντουμάζιου


Όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα vdella.com, το έλλειμμα στο δήμο Φιλιατών, την πενταετία 2005-2010, επί δημαρχίας του ιατρού Μηνά Ντουμάζιου, ανήλθε συνολικά, σύμφωνα με το πόρισμα των Οικονομικών Επιθεωρητών, στα 7,8 εκ. ευρώ.

Μεγάλο το ποσό... Δουλειά της δικαιοσύνης να ασχοληθεί και με την υπόθεση αυτή, δηλαδή του επί πλέον ελλείματος (6,1), που, σύμφωνα με το δημοσίευμα, βρέθηκε  (για το 1,7 έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό ο κ. Ντουμάζιος) και να αποδώσει ευθύνες, αν υπάρχουν, σε όσους τυχόν εμπλέκονται...

Το ένα σκέλος είναι αυτό. Το ποινικό, που σίγουρα και απαραίτητα πρέπει να προχωρήσει  και να καταλογιστούν τα προβλεπόμενα, εφόσον  κριθούν επαρκή τα στοιχεία. 

Το άλλο σκέλος, που δεν συνδέεται με το πρώτο, αλλά έχει τη σημασία του και αυτό, είναι ότι ο Μηνάς Ντουμάζιος και πριν και κατά τα χρόνια της δημαρχίας του και αργότερα, έως σήμερα, προσφέρει ανθρωπιστικές υπηρεσίες σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. 

Με αγάπη και ανιδιοτέλεια εξετάζει γέροντες σε απομακρυσμένα χωριά, χωρίς καμιά αμοιβή, τους αγοράζει και τα φάρμακα ενίοτε.

Το αναγνωρίζουν πολλοί...

Χωρίς να έχει ο ίδιος καμία οικονομική άνεση, βοηθάει όσους και όποιους μπορεί.

Αυτό, επαναλαμβάνουμε, δεν αναιρεί την όποια υπαιτιότητα,  δείχνει όμως πτυχές του χαρακτήρα. 

Σαφώς και καταδικάζονται οι πράξεις των προσώπων, όταν αποδεικνύεται ότι είναι παράνομες, αλλά τα ίδια τα πρόσωπα ως ψυχικές οντότητες είναι άλλο πράγμα.