Στα σχολεία της Θεσπρωτίας τα παιδιά με μάσκες κατά τον αγιασμό

Και στα σχολεία της Θεσπρωτίας έγινε αγιασμός με τους μαθητές και τις μαθήτριες να φορούν μάσκες κυρίως μέσα στις αίθουσες και όχι στους εξωτερικούς χώρους. 
Στον προαύλιο χώρο των σχολείων έγινε ο αγιασμός, παρουσία καθηγητών και αντιπροσώπων μαθητών από κάθε τάξη, ενώ από τα τμήματα της κάθε τάξης πέρασαν οι ιερείς για το ραντισμό. 
 Εκεί περίμεναν οι μαθητές και οι μαθήτριες με μάσκες. 
Στο 1ο Λύκειο Ηγουμενίτσας, όπου παραβρέθηκε ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά προς τους μαθητές, τους οποίους παρότρυνε να μη φοβούνται τις δύσκολες συνθήκες και τις ιδιαιτερότητες της εποχή. Αλλά να θυμούνται πάντοτε πως μπορούν να τα καταφέρουν. Να ανέβουν στις πνευματικές κορυφές με τα φτερά του της μάθησης και της αρετής. Και αν δεν μπορέσουν όλοι να ανέβουν, τουλάχιστον αξίζει να το προσπαθήσουν. 

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ
Φέτος έχουμε έναν ακόμα λόγο να ευχηθούμε μια καλή, ομαλή σχολική χρονιά στα παιδιά μας, και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς που καλούνται να φροντίσουν για την ασφάλεια των μαθητών στις ειδικές συνθήκες της εποχής!

ΜΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΡΙΟΥ ΚΑΤΣΗ
Μια νέα και διαφορετική σχολική χρονιά ξεκινά. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, καλούνται φέτος να αλλάξουν τις συνήθειές τους μέσα και έξω από τις σχολικές  αίθουσες. Οι συνθήκες δυστυχώς είναι πρωτόγνωρες.
Η κυβέρνηση προτίμησε να μετακυλήσει τις ευθύνες της για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αποκλειστικά στους μαθητές και τη σχολική κοινότητα. Αν και υπήρχε χρόνος, αποφάσισε να μην ενισχύσει το δημόσιο σχολείο με νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών, μικρότερα τμήματα και αύξηση του δυναμικού που απασχολείται στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων.
Το πρώτο κουδούνι όμως, πάρα τις μεγάλες δυσκολίες και την εύλογη ανησυχία, φέρνει πάντα ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Εύχομαι ολόψυχα στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη και χαμόγελα.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Η νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει σήμερα, με φόντο τις προκλήσεις της εν εξελίξει πανδημίας, εύχομαι από καρδιάς να είναι ασφαλής και δημιουργική, γεμάτη υγεία και διάθεση για συστηματική δουλειά, προκειμένου να φέρει τη μαθητική κοινότητα κοντά στους στόχους της καθώς και σε ένα καλύτερο αύριο για όλους.
Η παιδεία παράλληλα με την ουσιαστική μάθηση και γνώση αποτελούν το κατάλληλο εφαλτήριο για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πολίτη και μιας δίκαιης κοινωνίας προόδου.
Για το λόγο αυτό, η φροντίδα μας για τις λειτουργικές ανάγκες της εκπαίδευσης θα είναι συνεχής, προκειμένου να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την απρόσκοπτη φοίτηση των μαθητών στα σχολεία του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Θα ήθελα να ζητήσω τη συνεργασία  εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων και δηλώνω ότι ως Δήμος, θα είμαστε πολύτιμοι αρωγοί και συμπαραστάτες τους.

Καλή, ασφαλή και εποικοδομητική σχολική  χρονιά.