Αλβανίας Αναστάσιος: ''Η σοφία της ταπεινώσεως και της αγάπης, κορυφώθηκε στο Σταυρό'' (Από τη romfea.gr)

albania ipsoni
Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr
Πηγή: romfea.gr

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Εκκλησία της Αλβανίας η Δεσποτική Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.
Στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως των Τιράνων της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Αμαντίας Ναθαναήλ, τον Επίσκοπο Βύλιδος κ. Άστιο και κληρικούς της Αρχιεπισκοπής.
"Η σοφία της ταπεινώσεως και της αγάπης, κορυφώθηκε στο Σταυρό. Αυτή η σοφία, φωτίζει το δρόμο μας. Ας υψώσουμε μέσα στη σκέψη μας, στην καρδιά μας, στη συνείδησή μας το σημείο του Σταυρού" - ανέφερε μεταξύ άλλων προς το εκκλησιάσμα ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.
Επίσης ο Μακαριώτατος πρόσθεσε: "Μπροστά στο στύλο του Σταυρού ο καθένας στέκεται με διαφορετικό τρόπο. Υπήρξαν πολλοί, οι οποίοι είδαν το Σταυρό σαν ένα μεγάλο σκάνδαλο. Πώς ο Θεός μπορούσε να αφήσει ένα δικό του άνθρωπο να υποφέρει πάνω στο Σταυρό."
"Υπήρξαν άλλοι που το είδαν σαν μωρία και αυτό, που συνέβη στον πρώτο αιώνα, συνέβηκε και στον 20ο αιώνα. Η προπαγάνδα η αντίστοιχη, παρουσίαζε το σταυρό είτε με τον έναν τρόπο είτε με τον άλλον. Σκάνδαλο για πολλούς, μωρία για τους άλλους" - πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.
Επίσης ο κ. Αναστάσιος ανέφερε ότι "ο σταυρός είναι το διακριτικό μυστήριο της Εκκλησίας και το αδιάκοπο σύμβολο της πορείας μας, Θεού δύναμις και Θεού σοφία".
"Αυτό, που φαίνεται ως η πιο εσχάτη αδυναμία, είναι τελικά η πιο μεγάλη δύναμη. Με τη χάρη του Θεού, όσοι αξιωθήκαμε να πιστεύουμε, έχουμε ζήσει στη ζωή μας την εκπληκτική δύναμη του Σταυρού. Σε πολύ δύσκολες στιγμές, αλλά και στην καθημερινή μας ζωή" - κατέληξε λέγοντας ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αλβανίας.