Παρατάει το στόχο για αγορά του λιμανιού η Εταιρεία Λιμένος Ηγ/τσας, δεν βρίσκει χρήματα, μιλάει για αδιαφορία...

Στην 3η Γενική Συνέλευση Πολιτών,  που πραγματοποίησε η Εταιρεία Λιμένος Ηγουμενίτσας, την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020, αποφασίστηκε να μεταλλάξει το ρόλο της, αφού δεν βρίσκει χρήματα για να εκπληρώσει το σκοπό, για τον οποίο ιδρύθηκε...

Από τον εκπρόσωπο της Εταιρείας Λιμένος Ηγουμενίτσας  Σωτήρη Γιάκη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, "με επιχειρηματολογία και προτάσεις, παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες για συμμετοχή της Ε.Λ.ΗΓ. στον διαγωνισμό, υπό την προϋπόθεση της καθολικής συμμετοχής των Πολιτών, του Δήμου, των Φορέων και της Περιφέρειας στο εγχείρημα. Η παντελής ωστόσο απουσία και αδιαφορία, Φορέων, Δήμου και Περιφέρειας και της πλειοψηφίας των αιρετών, καθιστά αδύνατη την σωτηρία του λιμένα.

Η αδιαφορία αυτή αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που η Εταιρεία Λιμένος Ηγουμενίτσας μεταλλάσσει τον ρόλο της, από διεκδικητή σε ελεγκτή των μελλοντικών δράσεων και διαδικασιών πώλησης, καθώς και της μετέπειτα λειτουργίας του λιμένος υπό τον νέο ΟΛΗΓ, με στόχο την ίδρυση Φορέα Πολιτών «ΕΛΗΓ».