Τοπικά πολιτικά και παραπολιτικά (7/8/2020)

Η... κοντορομαχία Γιόγιακα-Κάτση καλά κρατεί! 


Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με τη χρηματοδότηση 7 έργων στους 3 δήμους της Θεσπρωτίας από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»:

«Στην Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών για τη μεταφορά 459 έργων συνολικού προϋπολογισμού 1.090.382.473,29€, από το Πρόγραμμα Φιλόδημος I στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» η αναφορά ότι “δεν προκαλείται πρόσθετη δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού” σημαίνει ακριβώς αυτό: ότι δεν προκαλείται άλλη δημόσια δαπάνη πέραν των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που η σημερινή κυβέρνηση έχει δεσμεύσει μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Τα χρήματα για 7 έργα των 14,2 εκατομμυρίων ευρώ στη Θεσπρωτία διασφαλίστηκαν φέτος, από αυτά τα 2,5 δισεκατομμύρια!

Άρα ο κύριος Κάτσης - που επικαλέστηκε τη σχετική αναφορά - είτε δεν καταλαβαίνει τι διαβάζει, είτε παραπλάνα σκόπιμα!

Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε θα είναι η τελευταία.

Γιατί είναι ο τοπικός βουλευτής μιας κυβέρνησης η οποία:

Λειτούργησε ένα νέο πανεπιστημιακό τμήμα της Ηγουμενίτσας “στα χαρτιά”.

Αξιοποίησε το λιμάνι της Ηγουμενίτσας “στα χαρτιά”.

Χρηματοδότησε τα 7 μεγάλα έργα των δήμων της Θεσπρωτίας “στα χαρτιά”.

Έτσι εξηγούνται οι μακροσκελείς ανακοινώσεις του: λόγια, που είναι “στα χαρτιά”.

Και μια που είναι και η εποχή, θα τον συμβούλευα να προσέχει να μην πνιγεί...
... να μην πνιγεί στα δικά του ψέμματα...». 
***
Μεταστέγαση Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηγουμενίτσας

Κατόπιν υποβολής αιτήματος από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας για τη μεταφορά της στο κτήριο που επρόκειτο να στεγαστεί η φοιτητική εστία, δίπλα από το κτήριο του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος συναντήθηκε την Τετάρτη 5 Αυγούστου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 

Σκοπός της συνάντησης ήταν να διερευνηθούν τόσο οι προθέσεις του Υπουργείου επί του θέματος, όσο και τα αντισταθμιστικά οφέλη προς τον Δήμο, προκειμένου το θέμα να εισαχθεί ώριμο στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση και λήψη της σχετικής απόφασης.
Διευκρινίζουμε δε, ότι το οικόπεδο μαζί με το κτήριο στο οποίο επρόκειτο να στεγαστεί η φοιτητική εστία, επανήλθε στην κυριότητα του Δήμου Ηγουμενίτσας, με τον πλέον νόμιμο τρόπο, κάτι που μπορούσε να είχε γίνει εδώ και αρκετά χρόνια, διότι δεν εκπληρώθηκε από το ΤΕΙ Ηπείρου ο σκοπός της δωρεάς. Άρα ο μόνος ιδιοκτήτης  του εν λόγω ακινήτου είναι σήμερα ο Δήμος Ηγουμενίτσας.

Σχετικά δε με τις εκρήξεις μέσω δελτίων τύπου του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, που αυτοπροβάλλεται ως «έμπειρος αυτοδιοικητικός», για μια λανθασμένη διατύπωση σε δελτίο τύπου, το οποίο δεν εκδόθηκε από τον Δήμο και ως εκ τούτου δεν απηχεί τις απόψεις της Δημοτικής Αρχής, τον καλούμε να μη συνεχίσει να διολισθαίνει σε μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων πρακτικές και να σεβαστεί επιτέλους την κρίση των πολιτών.