Ορθόδοξοι νέοι εργάστηκαν εθελοντικά σε Nαό (Από τη romfea.gr)

ortodoxoi neoi 18
Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr
Πηγή:romfea.gr

Νέοι και νέες της Εκκλησίας της Αλβανία, και συγκεκριμένα μέλη του Τμήματος Νεολαίας της Αρχιεπισκοπής Τιράνων, Δυραχίου και πάσης Αλβανίας μετά από ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, για ένα τριήμερο εργάστηκαν εθελοντικά στην πόλη Γκράσμ.
Τόσο για τον εξωτερικό χρωματισμό του ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα, αλλά και του καμπαναριού, καθώς και των εξωτερικών κιγκλιδωμάτων.
Όσο και για την αποκατάσταση δύο σπιτιών φτωχών οικογενειών, που κινδύνευαν με κατάρρευση, λόγω της πρόχειρης κατασκευής τους. Πέρα από την επισιτιστική βοήθεια, που έδωσαν, προσέφεραν και τα χέρια τους για την πρόοδο των οικοδομικών εργασιών.
Επιπλέον προετοιμάστηκε πρόγραμμα για τα παιδιά του κατηχητικού της περιοχής με κεντρικό θέμα: "Η Παναγἰα, Μητέρα όλης της Ανθρωπότητας", που περιελάμβανε ομιλίες, ζωγραφική και παιχνίδι.
Η Ορθόδοξη νεολαία της Αλβανίας, γαλουχημένη με το πνεύμα και το ήθος του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, γνωρίζει καλά πως για να ανοίξει ένας φωτεινός δρόμος, απαιτείται μόχθος, κόπος, ιδρώτας.
Μα, όταν ολοκληρωθεί το άνοιγμα πόση ανακούφιση για τους ίδιους. Πόση ωφέλεια για τους πολλούς, για την κοινωνία. Πόση εξυπηρέτηση για τον τόπο.
Τη φλόγα των νέων για καλά έργα να την πεις άρωμα; Να την πεις χάρη; Όπως και να την πεις είναι χαρά καρδιάς, είναι ευφραντικό ευώδιασμα.
Παρήγορο το γεγονός ότι υπάρχουν νέοι και νέες σε πολυθρησκευτικά περιβάλλοντα, όπως αυτό της Αλβανίας, που συγκαταριθμούν τον εαυτό τους στην παράταξη του Χριστού, μαζί με τους άλλους στρατιώτες Του.
Είναι ελπιδοφόρο ότι τα νειάτα στην εποχή μας ρίχνονται με όλες τους τις δυνάμεις σε καλούς και ενάρετους αγώνες.
Όταν οι νέοι γίνονται καθαροί και μένουν καθαροί, μπορούν να χαίρονται με την αγνή καρδιά τους του Θεού την παρουσία.
Τον πόθο τον έχουν, τη θέληση την έχουν, το νόμο του Χριστού τον έχουν, είναι στο χέρι τους η άνθισή τους.
Τα χριστιανικά νιάτα μοιάζουν με τους ορειβάτες, που, καθώς σκαρφαλώνουν, καθώς ανεβαίνουν, το φώτισμα του ήλιου πέφτει στα πρόσωπά τους. Τι υπέροχη ανταύγεια! Τι λαμπράδα! Τη χρωστούν στην πίστη τους.
ortodoxoi neoi 1
ortodoxoi neoi 1
ortodoxoi neoi 1
ortodoxoi neoi 1
ortodoxoi neoi 1
ortodoxoi neoi 1
ortodoxoi neoi 1
ortodoxoi neoi 1
ortodoxoi neoi 1
ortodoxoi neoi 1
ortodoxoi neoi 1
ortodoxoi neoi 1
ortodoxoi neoi 1
ortodoxoi neoi 1
ortodoxoi neoi 1
ortodoxoi neoi 1