ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ: Υπάρχει και η Θεσπρωτία!

Διαχρονικά, η Θεσπρωτία, σε σχέση με τους άλλους νομούς της Ηπείρου, είναι παραμελημένη από την κεντρική εξουσία...

Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Τζουμέρκα και τη μετάβασή του από εκεί με ελικόπτερο στην Κέρκυρα, θέλουμε να τονίσουμε ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ.

Μια περιοχή με μεγάλη ιστορία, με πλούσιο πολιτισμό, με μακραίωνες παραδόσεις, με ανεξάντλητη ηθογραφία και λαογραφία, που σήμερα παρακμάζει...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ, με δημιουργικούς ανθρώπους, που μοχθούν και κοπιάζουν, αλλά βαρυγκομούν, γιατί ο τόπος τους δεν έχει την ανάπτυξη, που θα έπρεπε, ούτε τις υποδομές, που χρειάζεται. 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ, με τους νέους ανθρώπους, που αγωνιούν για το μέλλον τους, αφού δεν βρίσκουν εργασία και αναγκάζονται και παίρνουν των ομματιών τους.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ, με τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους της, που όλο και μειώνονται και ο πρωτογενής τομέας αντί να ακμάζει, συρρικνώνεται.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ, που κάποτε είχε μια ανθηρή βιομηχανική μονάδα, το εργοστάσιο Φιλιατών, που  έχει βάλει λουκέτο εδώ και χρόνια.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ, με το λιμάνι Ηγουμενίτσας, που συνδέει την Ελλάδα με την Ευρώπη, και το οποίο είναι, δυστυχώς, μόνο πέρασμα και όχι κίνητρο για να γεμίσει η περιοχή επισκέπτες.... Ακόμη και οι τουρίστες, που έρχονται με τα λίγα κρουαζερόπλοια, τα οποία καταπλέουν στο λιμάνι Ηγουμενίτσας, προωθούνται σε προορισμούς εκτός Θεσπρωτίας. 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ με τα αναξιοποίητα μνημεία της και τις εγκαταλελειμμένες φυσικές ομορφιές της.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
με το ηρωικό Σούλι, όπου προεπαναστατικά ο φάρος της λευτεριάς,  που προσμένει την ανάδειξή του. 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ, σε μια ευαίσθητη εθνικά θέση, που τα σύνορά της με τη γειτονική Αλβανία χρειάζονται ενίσχυση, για να νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια οι λίγοι γέροντες, που απόμειναν στην ελληναολβανική μεθόριο.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ, με τα ερημωμένα χωριά, που δεν ακούς παιδικές φωνές, παρά μόνο ουρλιαχτά άγριων ζώων.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ, που μπορεί να είναι μικρή γεωγραφικά και πληθυσμιακά, είναι μεγάλη, όμως, όχι μόνο ως ιδέα, αλλά και ως περιεχόμενο, που παραμένει ανενεργό. 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ, ας μην το ξεχνούν κάποιοι, που δεν επαιτεί, αλλά απαιτεί... 

"ΝΕΑ ΚΑΤΟΨΗ"