Η "ψυχή" του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας

Ο γυμναστής Κώστας Κιτσάτης, προπονητής της Ολυμπιονίκου Αλξάνδρας Τσιάβου, που, μάλιστα την ώθησε να ασχοληθεί με την κωπηλασία, είναι η ψυχή του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας.

Από το 1995, που ιδρύθηκε ο Σύλλογος, και με δική του συμβολή, εργάζεται σκληρά για να επιτύχει υψηλούς στόχους και τα έχει καταφέρει.

Παρότι ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας γνώρισε και εξακολουθεί να γνωρίζει μεγάλες επιτυχίας, πέρασε, βρέθηκε το 2014 ένα βήμα πριν τη διάλυσή του, και περνάει και πολλές οικονομικές δυσκολίες.

Ο Κώστας Κιτσάτης είναι ενεργητικά παρών και στις επιτυχίες, αλλά και στις δυσκολίες του Συλλόγου. 

Δομικά συνεισφέρει στις επιτυχίες του Ομίλου, αλλά τον στηρίζει και στις δυσχέρειες. 

Το πνεύμα και το  ήθος του Κώστα Κιτσάτη φαίνεται σ' ένα απόσπασμα από μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στη  "rowit.gr".

«Αν δρούμε μεμονωμένα θα επικρατεί το διέρρεε και βασίλευε. Πρέπει λοιπόν να λειτουργήσουμε ενωτικά, να σφίγγει ο ένας το χέρι του άλλου από καρδιάς, να βοηθάει ο ένας τον άλλον. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να ανεβάσουμε επίπεδο την ελληνική κωπηλασία, να αφήσουμε στην άκρη τα προσωπικά μας και να δουλέψουμε για το κοινό καλό. Δυστυχώς, υπάρχουν κάποια κενά στη συνεννόηση μας. Όταν κάποιος προσπαθεί να εξυπηρετήσει μόνο τα συμφέροντα του πολλές φορές αυτό τον τυφλώνει. Στη φάση που βρισκόμαστε, η κωπηλασία μας δεν έχει ανάγκη από οπαδούς, αλλά από υπηρέτες και ο νοών νοείτω».