Ποια έργα θα γίνουν από το πρόγραμμα "Αν. Τρίτσης" στη Θεσπρωτία

Έργα  ανάπτυξης και στη Θεσπρωτία, δημιουργεί το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στην ΠΕΔ Ηπείρου, σε ειδική εκδήλωση στο Λίθινο Ζίτσας.


Στη Θεσπρωτία, θα υλοποιηθούν: Βελτίωση υποδομών δικτύου ύδρευσης Δήμου Ηγουμενίτσας (2.995.000). Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης πόλης Παραμυθιάς & αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Αγίου Δονάτου 2. Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης πόλης Παραμυθιάς (2.307.903,22). Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Φιλιατών (1.679.000). Βελτίωση της αγροτικής οδοποιϊας Δήμου Σουλίου (868.000). Βελτίωση αγροτικής οδοποιϊας Δήμου Φιλιατών (868.000). Βελτίωση αγροτικών οδών στο Δήμο Ηγουμενίτσας (868.000). Επανάχρηση-μετατροπή κτιρίου ΕΙΝ σε πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο Δήμου Ηγουμενίτσας   (3.100.000). Αναβάθμιση της υφιστάμενης Ε.Ε.Λ της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας    (3.826.751).
Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, θα γίνουν 32 έργα προϋπολογισμού 53 εκατ. ευρώ, που δεν είχαν επαρκή χρηματοδότηση από το «Φιλόδημος Ι», μεταφέρονται με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση στο «Αντώνης Τρίτσης», επισημαίνοντας ότι αν δεν γινόταν αυτή η παρέμβαση το αποτέλεσμα θα ήταν καταστροφικό για τους Δήμους σε όλη τη χώρα.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, τόνισε ότι με το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» λύνονται πολλά προβλήματα που είχε η Αυτοδιοίκηση. Αναφέρθηκε στο πρόβλημα ύδρευσης που έχει εφέτος η Ήπειρος λόγω του ήπιου χειμώνα, που δεν υπήρχαν χιονοπτώσεις και επισήμανε ότι πρέπει πάση θυσία να αλλάξει ο εκλογικός νόμος για την ανάδειξη Αυτοδιοικητικών αρχόντων. Υπογράμμισε ακόμη, ότι όταν οι Αυτοδιοικητικοί ξεπερνούν τοπικιστικές αγκυλώσεις και λαϊκισμούς, τότε μπορούν να κάνουν θαύματα, εκεί που το κράτος σταματά και δεν μπορεί να προχωρήσει.