Σταθμός στον Θεσπρωτικό τύπο η ίδρυση, πριν 43 χρόνια, της εφημερίδας "Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι"...

Ήταν το μακρινό 1977, όταν ένας ανήσυχος και δημιουργικός  φιλόλογος, ο αείμνηστος Σπύρος Τσώνης, πήρε την πρωτοβουλία να ιδρύσει την εφημερίδα "Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι".

Και η κυκλοφορία της αποτέλεσε ένα σταθμό για τον τοπικό τύπο, με τα οδοιπορικά στα χωριά, με τα σχόλια για τα καλώς και τα κακώς κείμενα, με τους αγώνες για την διατήρηση της καθαρότητας του περιβάλλοντος και ειδικότερα του ποταμού Καλαμά, με τις πολιτιστικές αναφορές, με τα εκλεκτά κείμενα συνεργατών και με άλλα πολλά

Και επί πολλά χρόνια ο ίδιος και, μετά το θάνατό του, ο γιος του Κώστας, κράτησαν όρθιο ένα μαχητικό μετερίζι ενημέρωσης, έκφρασης ελεύθερης γνώμης και διεκδίκησης λύσης των προβλημάτων του Θεσπρωτικού λαού. 

Χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς παρασκήνιο. Με το μέτωπο ψηλά, με τη συνείδηση καθαρή.

Και είναι απώλεια για τον τόπο, που μετά από τέσσερις και πλέον δεκαετίες, μια εφημερίδα, πραγματικά, και όχι φαινομενικά, αδέσμευτη, σταμάτησε να εκδίδεται.

Ωστόσο η πορεία της συνεχίζεται με τις ίδιες στοχεύσεις και την ίδια δυναμική σε ηλεκτρονική μορφή, μέσα από την ιστοσελίδα www.thesprotikoiantilaloi.gr