Δέματα αγάπης από την Εκκλησία της Αλβανίας σε άπορες οικογένειες (Από τη ronfea.gr)

boihtiea albania 1
Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, πάντοτε, αλλά ειδικά αυτό το διάστημα, που η πανδημία του κορωνοϊού δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα, ενισχύει με ανθρωπιστική βοήθεια άπορες οικογένειες της χώρας.
Στελέχη της, κληρικοί και λαϊκοί, μπαίνουν σε φτωχόσπιτα, ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου οι άνθρωποι μοιάζουν ξεχασμένοι και αφήνουν τρόφιμα, απορρυπαντικά, κ.λπ., χωρίς να γνωρίζουν το θρήσκευμά τους...
Πρόσφατα σε πάνω από 150 οικογένειες στις περιοχές Ελμπασάν, Πεκίν, Γκράμς, Τσερίκ, Κουκιάν, Κργιεζιάρθ, Σελτσάν, Τραπσενίστ,Γκιινάρ και Ζαβαλίνα, διανεμήθηκαν αγαθά από την τοπική Μητρόπολη (σε συνεργασία με τη «FOOD BANK Albania»).
Και η χαρά των αναγκεμένων ανθρώπων, και ειδικά των μικρών παιδιών, ήταν μεγάλη.
Οι απλές και γνήσιες καρδιές τους άνοιξαν, ξεκλείδωσαν μπροστά στην αγάπη του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου και των συνεργατών του.
Μια αγάπη, που δεν είναι απλώς καθήκον, αλλά το χαρακτηριστικό γνώρισμα του πραγματικού Χριστιανού.
Είναι η βάση και η πηγή της πνευματικής ζωής και της ομαλής συμβίωσης με μοναδικές κοινωνικές και ανθρωπιστικές διαστάσεις.
Δείχνει την αξία και την τιμή, που δείχνει ο Χριστιανός στον άνθρωπο, χωρίς καμιά απολύτως διάκριση.
Δεν θα τους λύσει, σίγουρα όλα τα προβλήματα, αλλά είναι μεγάλο πράγμα να ξέρουν ότι κάποιος είναι έτοιμος να τους απλώσει το χέρι, για να τους βαστάξει, όταν το χρειαστούν.
boihtiea albania 2
boihtiea albania 2
boihtiea albania 2
Πηγή: romfea.gr