Αντιδράσεις και από την Θεσπρωτία και από την Κέρκυρα για τη μείωση δρομολογίων φέρι μποτ

Αντιδράσεις εκδηλώνονται και από τη Θεσπρωτία και από την Κέρκυρα για τη μείωση δρομολογίων φέρι μποτ στην ακτοπλοϊκή γραμμή Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας, λόγω μειωμένης κρατικής επιδότησης.
Με ερώτησή του, ο βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης τονίζει πως η γραμμή δεν έτυχε της ανάλογης αντιμετώπισης σε σχέση με άλλες δρομολογιακές γραμμές, και επισημαίνει πως «για ακόμα φορά, το κράτος μας συμπεριφέρεται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας».
Το αποτέλεσμα είναι η γραμμή να εξυπηρετείται μόνο από τρία (3) πλοία ανοικτού τύπου, ενώ μέχρι πρότινος δρομολόγια εκτελούσαν καθημερινά πέντε (5) πλοία. Αυτό δημιουργεί ήδη πολλά προβλήματα. Παράλληλα,  εξαιρέθηκε παντελώς η πορθμειακή γραμμή Λευκίμμης – Ηγουμενίτσας.
Εξάλλου την αύξηση των δρομολογίων στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με ερώτησή του προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας αναφέρεται στα προβλήματα που αναμένεται να προκαλέσει στις εμπορευματικές μεταφορές η διαφαινόμενη μείωση των δρομολογίων φέρι μποτ.