«Απόδημοι συγχωριανοί μας μην έρχεστε για Πάσχα στο χωριό...»!


Τοπικός παράγοντας μικρού και ορεινού χωριού της Θεσπρωτίας, σύμφωνα με πληροφορίες, που πιστεύουμε πως είναι έγκυρες,  τηλεφώνησε σε συγχωριανούς του, που μένουν στην Αθήνα, αλλά και αλλού, και τους προέτρεψε, με πολύ συναισθηματική φόρτιση είναι η αλήθεια, να αποφύγουν να έλθουν το Πάσχα στο Χωριό. 

Όχι ότι δεν τους θέλει, το αντίθετο, λαχταρά να τους δει, πονά η ψυχή του από την κατάσταση, που επικρατεί, δεν αντέχει να βλέπει το χωριό άδειο, αλλά οι έκτκτες περιστάσεις επιβάλλουν προφύλαξη και προσοχή απ' όλους. 
Με τις παρούσες συνθήκες το Πάσχα στο χωριό δεν θα έχει νόημα. Εκκλησιασμός δεν θα υπάρχει. Ψησταριές δεν θα στηθούν. Επισκέψεις από σπίτι σε σπίτι, δεν θα γίνονται.  
Και το κυριότερο, πάνω από τα κεφάλια όλων επικρέμεται η δαμόκλειιος σπάθη του κοροναϊού.  
Άλλωστε και οι αρμόδιοι συνιστούν "ενώ η χώρα τα έχει πάει καλά στην διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού, θα ήταν «πολύ μεγάλο λάθος» να μεταδοθεί στην επαρχία από την Αθήνα, που έχει και τα πιο πολλά κρούσματα". Γι’ αυτό καλούν τους πάντες να κάνουν υπομονή έναν μήνα.
Ας σημειωθεί ότι στο τραπέζι υπάρχουν πολλές προτάσεις, η εφαρμογή των οποίων θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθεί η πορεία της επιδημίας στη χώρα μας. Μια από αυτές είναι και η απαγόρευση μετακίνησης από Δήμο σε Δήμο.