Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα

Τρία είναι πλέον τα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας. Το ένα είναι το παιδί της 38χρονης, ηλικίας 10 ετών, το οποίο επίσης νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Η κατάσταση της υγείας αμφότερων των προσβληθέντων από τον κοροναϊό είναι πολύ καλή, καθώς και η κλινική τους εικόνα. Το άλλο κρούσμα είναι μία γυναίκα στην Αθήνα.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο Σταύρο Τσιόδρα έχουμε «τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού. Η 38χρονη συμπατριώτισσά μας που είχε ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία, ενώ το άλλο κρούσμα προέρχεται από το στενό συγγενικό της περιβάλλον. Τρίτο κρούσμα είναι μία γυναίκα που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα. Πρόκειται για νεαρή ταξιδιώτισσα από τη βόρεια Ιταλία».
Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι έχε ξεκινήσει η ιχνηλάτηση όλων των επαφών και του τρίτου κρούσματος που καταγράφεται στην Αθήνα. Σε πρώτη φάση θα εντοπισθούν και θα ελεγχθούν όλα τα άτομα του οικογενειακού της περιβάλλοντος που ήρθαν σε επαφή μαζί της, ενώ θα ακολουθήσουν και εκείνοι με τους οποιους συναντήθηκε μετά το ταξίδι της στην Ιταλία. 
Κατά τον κ.Σωτήρη Τσιόδρα άτομα υψηλού κινδύνου για να έχου μολυνθεί από κρούσμα θεωρούνατι εκείνοι που έχουν υπάρξει με το περιστατικό για πάνω από 15 λεπτά σε απόσταση κάτω των δύο μέτρων. Τα άτομα αυτά είναι που μπαίνουν και σε προτεραιότητα σε ότι αφορά στους εργαστηριακούς ελεγχους. 
Όσοι εντοπισθούν να έχουν έρθει σε στενή επαφή με το τρίτο κρούσμα θα μπουν επίσης σε εθελοντική απομόνωση και παρακολουθηση της υγείας τους ώστε να διακοπεί η αλυσίδα μετάδοσης του ιού. 
Σε ότι αφορά πάντως στο παιδί της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη ο επικεφαλής Λοιμωξιολόγος σημείωσε ότι το παιδί δεν είχε πάει τη Δευτέρα στο σχολείο ενώ την επόμενη ημέρα πήγε εκδορομή. Ειναι ωστόσο καλά στην υγεία του ενώ όλα τα παιδιά που ήρθαν σε επαφήν μαζί του έχουν ενημερωθεί για το τι πρέπει να πράξουν. 
Στο μεταξύ συναγερμός έχει σημάνει στο Νοσοκομείο Αττικόν όπου σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr νοσηλεύεται σε ειδικό απομονωμένο θάλαμο η νεαρή γυναίκα που αποτελεί το τρίτο κροσύμα στη χώρα μας. Ειδική ομάδα γιατρών που έχουν ορισθεί για τη διαχείριση των κρουσμάτων, παρέλαβε τη νεαρή γυναίκα κάτω από όλες τις συνθήκες ασφαλείας που προβλέπονται στο σχτετικό πρωτόκολλο, προκειμένου να μη διασπαρεί ο ιός στο νοσοκομείο. Με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες, η γυναίκα παρουσιάζει συμπτώματα αλλά χωρίς ιδιαίτερη βαρύτητα, γεγονός που λειτουργεί καθησυχαστικά για τους επιστήμονες που παρακολουθούν τη διάδοση του κοροναϊού. 
Τα στενά πρόσωπα του περιβάλλοντος της 40χρονης γυναίκας έχουν ήδη βρεθεί, ενώ αναμένεται να ακολουθηθεί όλη η προβλεπόμενη διαδικασία και για εκείνους. Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι η γυναίκα όταν επέστρεψε από την Ιταλία παρουσίασε συμπτώματα που την έβαλαν σε προβληματισμό και μετέβη μόνη σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο όπου αι διαπιστώθηκε ότι ήταν θετική στον ιό, αναφέρουν πηγές του ethnos.gr. Αμέσως σήμανε συναγερμός και ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ, για να μεταφερθεί στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Αττικόν.