Φίμωτρο σε τρεις τοπικές ιστοσελίδες - Είμαστε στο πλευρό τους ενάντια στη λογοκρισία



Φίμωτρο μπήκε σε τρεις τοπικές ιστοσελίδες, "thesprotikoiantilaloi.gr", "thesprotia24.gr" και "paramythiaonline.gr", αφού το facebook, προφανώς ύστερα από καταγγελίες, εκτός αν συμβαίνει κάτι άλλο, μπλόκαρε τις σελίδες τους και διέγραψε όλες τις αναρτήσεις  τους. 
Όπως και νάχει η ελευθερία έκφρασης, χωρίς βέβαια να ξεπερνιόνται τα όρια και να γίνεται κατάχρησή της, κάτι που δεν συνέβη ποτέ με τις δύο συγκεκριμένες ιστοσελίδες, είναι κεκτημένο και αναφαίρετο δικαίωμα. 
Όσο και να ενοχλεί η κριτική δημόσιων πραγμάτων και προσώπων, είναι επιβεβλημένη, γιατί ουδείς είναι ανεξέλεγκτος, όταν ασκεί οποιαδήποτε μορφή εξουσίας. 
Οι απόψεις δεν φιμώνονται, γιατί οι σκέψεις δεν υποδουλώνονται. Και όποιος  επιχειρεί τη φίμωση, να ξέρει ότι κάποια στιγμή με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα έρθει και η δική του σειρά. 
Άλλο όταν θίγονται προσωπικά δεδομένα και άλλο όταν γίνεται αναφορά σε πράξεις και παραλείψεις. 
Είμαστε στο πλευρό των δύο συγκεκριμένων ιστοσελίδων και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας. 
ΟΧΙ στη λογοκρσία. ΝΑΙ στη διακίνηση των ιδεών, πάντα με ευπρέπεια.

"ΚΑΤΟΨΗ"

***
ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ
"ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ": Διαπιστώσαμε πριν λίγες ώρες ότι το facebook μπλόκαρε τη σελίδα μας και κατήργησε όλες τις δημοσιεύσεις του site μας και δεν μας επιτρέπει να κάνουμε νέες δημοσιεύσεις. Βέβαια, το facebook δεν μας ενημέρωσε αν και ποιον όρο του παραβήκαμε, ώστε να μπλοκάρει τη σελίδα μας ή αν κάποιος/οι ζητήσανε με αίτημα αναφοράς το μπλοκάρισμά μας.
Εντύπωση μας προκάλεσε άλλωστε ότι ο αποκλεισμός συνέβη σήμερα, ενώ χθες λόγω γρίπης δεν αναρτήσαμε ούτε μία είδηση, ώστε να έχουμε προβεί σε παραβίαση κάποιου όρου της κοινότητας...
Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάποιοι βρήκανε αυτόν τον τρόπο να φιμώσουνε τα δημοσιεύματά μας, πόσο μάλλον ορισμένοι άρχοντες που δημοσίως μας λένε ότι "γράφουμε μαλ...ίες" βάλανε τα τσιράκια τους να προβούνε σε τέτοιες ενέργειες που ταιριάζουνε, όμως, απόλυτα με την ιδεολογία τους και τις μεθόδους που διοικούνε δημόσιους φορείς!
Δεν πέρασαν λίγες μέρες από την αναστολή της έντυπης έκδοσης της εφημερίδας μας για να στραφούμε στην ηλεκτρονική έκδοση κι αυτό φαίνεται πως ενόχλησε ήδη ορισμένους που πιστεύουν ότι βρήκαν τρόπο να μας εξαφανίσουνε από τον ηλεκτρονικό Τύπο.
Ας μάθουν ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τα ρεπορτάζ για όλα τα θέματα που τους ενοχλούν. Είτε με νέα σελίδα, είτε ακόμη και με κυκλοφορία νέου εντύπου, το οποίο δεν θα μπορούνε να μπλοκάρουνε με τίποτα!
Περιμένουμε την απάντηση από το facebook γι' αυτή του την ενέργεια και θα επανέλθουμε ...δριμύτεροι! Είναι θέμα ωρών...!
Υ.Γ. Η ηλεκτρονική μας έκδοση φαίνεται ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε το στόχο του. Να ενοχλεί αυτούς που θέλουνε να κρύβουνε, αυτά που εμείς δημοσιεύουμε...!

***


"ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ 24": Το τελευταίο χρονικό διάστημα σε κάποιους αρμοδίους φορείς δεν άρεσαν τα δημοσιεύματα τόσο τα δικά  μας όσο και ενός ακόμη τοπικού  σαιτ και έτσι σήμερα το πρωί φρόντισαν να βάλουν λυτούς και δεμένους να κατεβάσουν όλες τις αναρτήσεις μας από το facebook.. 
Το σαιτ μας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες. 
Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό… Αργά ή γρήγορα το φως πάντα κερδίζει το σκοτάδι….