Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση για παιδιά σε Ναό της Αλβανίας (Από τη romfea.gr)

ekdilosi protoxronias 1
Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος για την Romfea.gr

Δεκάδες παιδιά της πόλης Σελενίτσα της Αλβανίας συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία του αγίου Αθανασίου, όπου οργανώθηκε μια πολύ χαρούμενη εορτή για το νέο έτος, που έρχεται σε λίγα εικοσιτετράωρα.
Ο π. Σιλουανός με απλό τρόπο, μίλησε στα παιδιά για τις εορτές, που δεν είναι μόνο διακοπές και ψυχαγωγία και γλυκά και φαγητά, αλλά και μια πολύ καλή ευκαιρία για να ωφεληθεί η ψυχή μας.
Τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, έπαιξαν, τραγούδησαν και έφυγαν χαρούμενα μ' ένα ωραίο δώρο από την εκδήλωση, όπου ένιωσαν ζεστασιά μέσα τους. Αλλά πήραν και ένα μήνυμα!
Το 2020 η καρδιά τους να ανέβει πιο ψηλά. Να τα μαγνητίζει η ανάβαση στα ύψη. Η κατάκτηση της κορυφής. Και τώρα, που η καρδιά των παιδιών σφύζει από νεότητα, που την κάνουν «πανάλαφρη» τα φτερά της νιότης, πρέπει η λαχτάρα τους να είναι το υψηλά, το ακόμη υψηλότερα.
Και ο φλογερός αυτός πόθος για τα ύψη, να μην περιορίζεται μόνο στην ύλη. Αλλά να είναι και για τις αρετές, που φέρνουν το όνομα: Αρετή.
Προς αυτές τις κορυφές της αρετής, αξίζει στις αρχές του νέου έτους, το οποίο προβάλλει γεμάτο οραματισμούς, να προσανατολιστούν τα παιδιά. Είναι πανύψηλες.
Γιατί, εδώ ψηλά λάμπει το ηθικό μεγαλείο. Λάμπει η ομορφιά της ψυχής. Παλεύουν και νικούν οι δυνάμεις του πνεύματος. Από εδώ ψηλά τα παιδιά θεμελιώνουν την κοινωνία, που θέλουν.
Από αυτές τις κορυφές της αρετής πνέει ο άνεμος της ηθικής ελευθερίας.
ekdilosi protoxronias 2
ekdilosi protoxronias 2
ekdilosi protoxronias 2
ekdilosi protoxronias 2
ekdilosi protoxronias 2
Πηγή: romfea.gr