Έσφαζαν επί τόπου τις αγελάδες, τις τεμάχιζαν και έπαιρναν το κρέας στην Αλβανία και το πωλούσαν!

Βραχνάς, εδώ και πολλά χρόνια, είχαν γίνει στην παραμεθόριο περιοχή των Θεσπρωτών οι Αλβανοί ζωοκλέφτες. Ερχόταν, έσφαζαν επί τόπου τις αγελάδες, τις τεμάχιζαν και  έπαιρναν το κρέας στην Αλβανία και το πωλούσαν. 
Τελικά η Αστυνομία της Θεσπρωτίας, που, παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό κάνει αποτελεσματική δουλειά, τους εξουδετέρωσε, συλλαμβάνοντας δύο από αυτούς. 
Κάποιοι, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών, αφού ήταν οπλισμένοι, διέφυγαν στην Αλβανία. Τα σύνορα με την Αλβανία στη Μουργκάνα χρειάζονται περισσότερη και αποτελεσματικότερη φύλαξη.  
Ο ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Ο Δήμος Φιλιατών συγχαίρει και ευχαριστεί δημόσια την Δ/νση Αστυνομίας Θεσπρωτίας, το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών, τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών και όλους όσους συμμετείχαν σε συντονισμένη επιχείρηση εξάρθρωσης σπείρας κλοπής ζώων,  κτηνοτρόφων στην μεθοριακή περιοχή του Δήμου Φιλιατών.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση "η επιτυχής έκβαση της παραπάνω επιχείρησης της Αστυνομίας συμβάλει στην τόνωση αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της παραμεθορίου του Δήμου μας και αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την επιχειρησιακή ετοιμότητα, την άρτια εκπαίδευση και αποτελεσματικότητα των σωμάτων ασφαλείας".